Mindenmás

Nem kevés dolga volt a hősies tűzoltóinknak a hét legmelegebb napján: öt szabadtéri tűzesethez is riasztották őket csak csütörtökön

A hét legmelegebb napján, vagyis csütörtökön öt szabadtéri tűzesethez is riasztották a megye egységeit – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Mint írják, több esetben is nagy kiterjedésű, gyorsan terjedő lángokkal kellett küzdeniük a tűzoltóknak.

Órákon át oltottak a hőségben például Szentes külterületén, ahol több mint tíz hektáros területen lángolt a betakarítás előtt álló gabona. Itt az elsődleges információk szerint a tüzet egy autóból kidobott cigarettacsikk okozta. Több mint húsz tűzoltó vett részt az oltásban. Személyi sérülés nem történt, de a gazdát ért anyagi kár jelentős. 

SZEGVÁRON KÉT HEKTÁRON ÉGETT A TARLÓ

Délben pedig Szegváron két hektáros terület égett le a tarló, a tűzben huszonhat körbála is megsemmisült. A kora esti órákban a fehértói halászcsárda mellett a nádas lángolt, majd a Tompa és Kelebia közötti területen pedig a vasúti töltés oldala égett. A tűzoltók minden esetben rövid idő alatt elfojtották a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

ÉLETET MENTETT A SZÉN-MONOXID-ÉRZÉKELŐ

Jelzett, ezzel ismét életet mentet a szén-monoxid-érzékelő Szegeden. Egy családi házban jelezte éles sípolással a készülék a megemelkedett koncentrációt csütörtökön délután. A tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a lakás helyiségeiben. Senki sem sérült meg. Két méter mély gödörbe esett egy kutya Bakson csütörtökön délelőtt. A Kisteleki katasztrófavédelmi őrs tűzoltói mentették ki a bajba jutott négylábút.  

SZÉKKUTASON TŰZOLTÓRA VOLT SZÜKSÉG

Békés és Csongrád-Csanád megyei tűzoltók közösen oltották el azt a kétszáznegyven hektáros tüzet, ami Székkutas közelében, a Kőrös-Maros Nemzeti Park területén keletkezett. Mintegy 300 hektárnyi terület vált a tűz martalékává. A tüzet este 7 órára fékezték meg a kivezényelt 55 fős tűzoltócsapat, köztük szegedi szakemberekkel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb