Mindenmás

Brutális pusztítást végzett a tűz Székkutas határában – drónfotók és videó a helyszínről

Mintegy 300 hektárnyi terület vált a tűz martalékává Székkutas közelében ma délután. A tüzet este 7 órára fékezték meg a kivezényelt 55 fős tűzoltócsapat, köztük szegedi szakemberekkel. Az esetről Székkutas polgármestere, Szél István osztott meg néhány sokkoló fotót, fentről és lentről készítve.

“A székkutasi puszta fekete napja” – írja Facebook oldalán a település polgármestere, aki hozzátette, közel 300 hektár égett le, több száz szénabála semmisült meg a borzalmas tűzben. “Megdöbbentő volt közelről végig nézni a tűzoltók és a gazdák megfeszített munkáját. Nekik hála megfékezték a tűzet és nem lett nagyobb baj” – fejezi be posztját a település első embere, aki az alábbi fotókat tette közzé a rendkívüli esetről:

Idő közben a Youtube-ra is felkerült egy elég szívszorító videó a pusztításról, a “Kirándulások Időjárás” csatorna jóvoltából:

300 HEKTÁR ÉGETT LE, ESTE 7-RE FÉKEZTÉK MEG A LÁNGOKAT

Délután 2 környékén csaptak magasra a lángok a székkutasi pusztában, ahol kigyulladt a száraz fű, avar és ősgyep. Mintegy háromszáz hektár égett le, megsemmisült egy marhák tartására szolgáló, használaton kívüli, nyári szín is, de a közeli szarvasmarhatelepre nem terjedtek át a lángok.

A helyszínre szegedi tűzoltókat is kivezényeltek, mellettük az orosházi, a mezőkovácsházi, a hódmezővásárhelyi, a csongrádi, a békéscsabai és a szarvasi hivatásos, valamint a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók oltották a lángokat.

Az akció számokban:

  • tizenkilenc gépjárművel,
  • összesen ötvenöt tűzoltó dolgozott a helyszínen,
  • a segítségükre nyolc erőgépet is be kellett vetni.

Ez maradt a végére:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: my review here
'Fel a tetejéhez' gomb