Mindenmás

Napi pakk: meleg idő, családi séta az egykori Gergő Ligetben, Jézus Krisztus Szupersztár esőnap, és foci EB döntő vár ma rád Szegeden

Eseménydús vasárnap elé nézünk Szegeden: a napot mindjárt kezdhetjük egy kellemes családi sétával az egykori Gergő Ligetben, este pedig a foci EB döntőjében kiderül, az olaszok, vagy az angolok a legjobbak Európában! Ha ott voltál a Jézus Krisztus Szupersztár pénteki előadásán, amelyet elmosott az eső, ma este bepótolhatod az előadást. Érkezik a Szeged365 napi pakk, a legfontosabb napindító információkkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Nóra, Lili, Bence, Ráhel, Lilla, Eleonóra, Benedek, Félix, Ulrik, Olga, Helga, Olivér és Piusz nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 57 éve, 1964 óta Szent Benedek napja, Európa védőszentjének napja is egyben.
  • 87 éve, 1934 – ben megszületett Giorgio Armani divattervező.
  • 84 éve, 1937 – ben meghalt George Gershwin zeneszerző és zongoraművész, a szimfonikus jazz megteremtője (Kék rapszódia).
  • Ma 61 éves Csuja Imre színész (Üvegtigris – Csoki, A mi kis falunk).
Fotó: origo.hu
  • 11 éve, 2010 – ben meghalt Kállai Ferenc színész, a Nemzet Színésze cím kitüntetettje (A tanú).
  • 4 éve, 2017 – ben meghalt Schubert Éva, Kossuth-díjas színésznő, érdemes művész (Egy pikoló világos, Abigél, Egérút).
Fotó: Soós Lajos / MTI
  • 22 éve, 1999 – ben Michael Schumacher német autóversenyző a F1 Brit Nagydíjon a falnak ütközött Ferrarijával és a lábát törte.
  • 1849. július 11-én Kossuth Lajos Szegedre érkezett. A Kárász-ház erkélyéről, fáklyafénynél mondta el utolsó nyilvános magyarországi beszédét.
Fotó: Nyitrai Szilárd

MÉRSÉKLŐDIK A FORRÓSÁG, DE ÍGY IS MELEG LESZ SZEGEDEN

Vasárnap mérséklődik a forróság Szegeden, de így is meleg napunk lesz, az Időkép előrejelzése szerint. A rövid napos időszakok mellett ismét többfelé várható zápor, zivatar, helyenként akár egy-egy hevesebb vihar is kialakulhat.

CSALÁDI SÉTA LESZ AZ EGYKORI GERGŐ LIGETBEN A GUINNESS REKORDER LUFIHAJTOGATÓ CSATAI GERGŐVEL

Vasárnap, július 11 – én 9 órától a Tisza – Maros Sétányra, az egykori Gergő Ligetbe várják a szegedieket egy közös családi sétára, amit Jakab Guszti és a Két lábon vagy két keréken a városért Sportegyesület szervez.

MA LESZ A JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁR PÉNTEKI FÉLBEMARADT ELŐADÁSÁNAK ESŐNAPJA

Fél órát hagyott a péntek esti vihar a Szegedi Szabadtéri Játékok vendégeinek: a Dóm téren a Jézus Krisztus Szupersztárt, az újszegedi színpadon pedig a Kölcsönlakás című vígjátékot kellett leállítani az időjárás miatt. A szervezők bejelentették, mindkét előadásnál esőnapot tartanak vasárnap.

ANGLIA VS OLASZORSZÁG: ITT AZ EB DÖNTŐ

Ma este 9 órakor a végéhez ér a labdarúgó Európa-bajnokság, eljött a döntő ideje, ahol Anglia és Olaszország között dől el, hogy ki a legjobb csapat Európában!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb