BlogSport

UFC kibeszélő Sárközi Robival: McGregor horrorsérülése és egy korszak vége (?)

Horrorisztikus sérüléssel ért véget a UFC 246., számozott gálája, egyben az ír szupersztár Conor McGregor és az első számú könnyűsúlyú kihívó, Dustin Poirier trilógiája. Egy nagyon zúzós első menetet követően, az utolsó másodpercekben gyakorlatilag ketté tört (!) az ír ex-világbajnok bokája, McGregor gyakorlatilag ugyanazt a sérülést szenvedte el, mint anno Anderson Silva vagy Chris Weidman – annyi különbséggel, hogy nekik a sípcsontjuk tört el.

UFC kibeszélő a szegedi Sárközi Robival, a sportág hazai úttörőjével, többszörös magyar thai boksz és MMA bajnokkal, illetve shidokan Európa-kupa győztessel, aki az utóbbi években az egyik leg(el)ismertebb hazai MMA “istállót” hozta létre Szegeden. Blogsorozatunkkal a számozott UFC gálákat követő reggeleken jövünk – a mai megjelenés Robi Las Vegas-i sportdiplomáciai útja és az időeltolódás miatt esett a délutáni órákra.

LEZÁRULT A TRILÓGIA ÉS VALÓSZÍNŰLEG EGY KORSZAK IS

A UFC 264-en volt Conor McGregor és Dustin Poirier harmadik bunyója,

  • 2014-ben McGregor,
  • idén januárban Poirier nyert kiütéssel, az utóbbi sokaknak elég nagy meglepetést okozott, bár itt úgy korrekt, ha megjegyezzük: ez a Poirier már nem “az” a Poirier, az első találkozásuk óta rengeteg csatát vívott a floridai szépfiú, olyan klasszisokon keresztül gázolva, mint Max Holloway, Justin Gathje vagy Eddie Alvarez.

A meccs egy szokatlanul nyílt sisakos első menetet hozott, a két fighter villámgyorsan egymásnak esett: McGregor indított két 360 fokos rúgással, jött egy nagyobb adok-kapok, majd az ír egy rá nem jellenző Guillotine-fojtással próbálkozott. Ezt követően a földön maradtak, itt inkább Poirier dominált, aki elég komoly pofonokat osztott ki az írnek. Az első menet utolsó másodperceiben újra állóharc következett, itt McGregor egy jobb-bal ütéskombinációnál rosszul támasztott ki, és hátralépésnél aláfordult a bal bokája – Conor ordítva a földre zuhant, de a mérkőzést nem szakították meg, így Poirier a szünetig hátralevő pár másodpercben elég komolyan megdolgozta a sérült írt.

Hivatalosan az első menet után az orvos döntésére szüntették be a mérkőzést (TKO). A párharcot követő nyilatkozatok során McGregor ott folytatta a „szájkaratét”, ahol a mérlegelésen befejezte – csak ülve, hiszen a törött bokája miatt már nem tudott lábra állni.

VALÓSZÍNŰLEG ITT A VÉGE

Robi szerint elképzelhető, hogy itt a vége, egy ilyen horrorsérülésből már nagyon nehéz lesz visszatérni, egy nagyjából egy-két éves kényszerpihenő alapból adott ezek után. “A boka, térd, sípcsont sérülései mindig visszaütnek” – mondta, majd emlékeztetett, Anderson Silva esetében is a kísértetiesen hasonló, 2013. decemberében, a Chris Weidman elleni visszavágón elszenvedett lábtörés jelentette a lejtő kezdetét, azt követően, a visszavonulásáig lenyomott a 7 meccséből csak egyet tudott megnyerni a korábban szinte legyőzhetetlen ex-bajnok. “A vére még hajtja, de innen már tényleg nagyon nehéz lesz visszajönni, főleg, hogy a pénz és a hírnév is réges-rég megvan már” – vélte a szegedi MMA-s, szerinte McGregornak a bunyó nélküli évek olyanok lesznek, mint egy “örök elvonókúra”. Mint mondta, sajnálja az utóbbi években sport-történelmet író, a sportágat a mainstream vonalba emelő ír legendát, nem ezt érdemelte, de úgy tűnik, a “harc Istene előbb-utóbb mindenkit megbüntet a korábbi hibáiért.”

A horrorisztikus lábtörés, videón (csak akkor kattints, ha bírod az ilyesmit):

LAS VEGASBAN PÖRÖG SÁRKÖZI ROBI

A szegedi sportmenedzsert Las Vegasban csíptük el (sajnos csak telefonon, Robi kint, mi Szegeden), ahová egy sportkonferencia miatt érkezett. Büszkén mesélte, pénteken az egyik tanítványa, a nehézsúlyú ökölvívó Bernáth István meccselt az Egyesült Államokban, ahol második menetes KO-val győzte le ellenfelét. Ha minden jól megy, az ősszel újabb szegedi harcosokat visz majd a tengerentúlra a Sárközi MMA Team.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb