Mindenmás

Napi pakk: sok-sok napsütés, félpályás útlezárás és egy kis történelem: 102 éve alakult meg a harmadik ellenkormány Szegeden

Sok napsütéssel indítjuk a hetet Szegeden, napközben akár 34 fok is lehet, tehát jobban teszed, ha 11 és 15 óra között árnyékba húzódsz. Munkálatok kezdődnek a Hargita és Fülemüle utca kereszteződésénél, ezért kicsit még jobban megbolydul a szegedi közlekedés. Mindezek mellett emléknappal is számolhatunk ma: pontosan 102 éve alakult meg a harmadik ellenkormány városunkban, amely meghatározó jelentőséggel bírt egykor Magyarország I. világháború utáni talpra állasában. Kortyolj egy nagyot a kávédba, meghoztuk a napi pakkot!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Izabella, Dalma, Abony, Eleonóra, Erneszt, Ernő, Fedor, Félix, Fortunát, Gerzson, János, Leonóra, Nóra, Uzonka.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 531 éve ezen a napon Székesfehérvárott királlyá koronázták II. Ulászlót.
  • 165 éve megszületett Gizella osztrák főhercegnő, magyar és cseh királyi hercegnő.
  • 102 éve ezen a napon Ábrahám Dezső vezetésével Szegeden megalakult a harmadik ellenkormány. A politikai képződmény meghatározó jelentőséggel bírt egykor Magyarország I. világháború utáni talpra állasában.
  • 84 éve született meg Margitai Ági, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész.
Margitai Ági. Forrás: Deltaprodukcio.hu.
  • 59 éve ezen a napon először lépett színpadra a Rolling Stones. A koncert a Marquee Club-ban volt, Londonban.
  • Ma ünneplné 49-ik születésnapját Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó. A sportoló 2020-ban hunyt el.
Benedek Tibor. Forrás: csodalatosmagyarorszag.hu
  • Egy éve hunyt el Kelly Preston színésznő (Ikrek, Nekem 8, Gotti).

NAPSÜTÉSSEL KEZDJÜK A HETET SZEGEDEN

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk Szegeden. A szép nyári napot már megszokottan, szórványosan záporok, zivatarok zavarhatják meg. Hajnalban 15-21 fok várható, majd napközben akár 28-35 fokot is mérhetünk.

FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁS A HARGITA ÉS A FÜLEMÜLE UTCÁK KERESZTEZŐDÉSÉBEN

Szeged belterületén végzett csapadékvíz – elvezetési munkálatok miatt hétfőtől félpályás útzár várható a Marostő városrészben, a Fülemüle és a Hargitai utca kereszteződésében, tudtuk meg a polgármesteri hivataltól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb