Mindenmás

Órák alatt országos szintű összefogás jött létre a vihar sújtotta Sellyén, a sándorfalvi önkéntes tűzoltók is kitettek magukért

Szegedet sem kímélte a vihar péntek este, de Sellyét igencsak megviselte. Az erős szél, a csapadék és a jégeső hatalmas károkat okozott több hazai településen, köztük a Baranya megyei Sellyén is. Itt a csaknem teniszlabda nagyságú jégdarabok miatt majdnem 250 családi ház teteje rongálódott meg, vagy teljesen megsemmisült. Szükség is volt a Szeged környéki tűzoltókra, a sándorfalviak pedig fogták magukat és kivonultak a faluba.  

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján így írnak: július tizedikén reggel érkezett a felkérés a sándorfalvi önkéntes tűzoltókhoz, akik habozás nélkül elindultak segíteni a bajba jutott lakóknak. Egy órán belül négyen vágtak neki a 240 kilométeres útnak. Dudás Endre, Papp Antal, Táborosi Mihály és Simkó Norbert több mint négyórás utazás után érkeztek meg a helyszínre. Döbbenetes látvány fogadta őket: hatalmas pusztítást és elkeseredett embereket voltak mindenhol. A négy önkéntes tűzoltó egyeztetett a helyszínen felállított operatív törzs vezetőjével, és rövid idő múlva már a tetőkön dolgoztak mindannyian. 

KÉT NAPIG DOLGOZTAK SELLYÉN

Szombaton sötétedésig folyamatosan dolgoztak a károk enyhítésén. Leszedték a törött cserepeket, fóliával fedték be a megrongálódott tetőszerkezetet. Este pihenés, majd másnap korán reggel ismét nekiláttak a munkálatoknak. Ekkorra még több hivatásos és önkéntes egység csatlakozott a helyszínen lévő mentőegységekhez. A késő délutáni órákig folyamatosan végezték a munkálatokat, megfeszített tempóval dolgoztak. Az esti órákban érkeztek vissza Sándorfalvára. 

PÉLDAÉRTÉKŰ EMBERSÉGGEL VÉGZIK A MUNKÁT

A sándorfalvi önkéntes tűzoltók rendszeresen segítik a Csongrád-Csanád megyében dolgozó hivatásos egységek munkáját. Főként a szabadtári tűzesetek és a viharkárok felszámolásához riasztja a tagokat a szegedi főügyelet. Az általuk végzett beavatkozásokat kiemelkedő szaktudással és példaértékű emberséggel végzik, amely nélkülözhetetlen az általuk képviselt hivatásban. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb