Sport

Taroltak a szegedi kick-boxosok Bulgáriában: a Halker-KirályTeam mindkét versenyzője a dobogó tetején ünnepelhetett

Most hétvégén, július 9-11 között került megrendezésre a bulgáriai Razlog városában a Don’t give up (Ne add fel!) névre keresztelt nemzetközi kick-box verseny. A viadal elnevezése, mintegy mottóként is utal a sportág pandémia miatti kényszerleállás utáni újjászületésére. A megmérettetésre 7 ország 20 kick-box klubjának versenyzői adták le nevezésüket, összesen 653-at, köztük a szegedi Halker- Király Team Kick-box Akadémia két versenyzője, Bárdos Inez és Nagy Bálint is részt vettek a viadalon, ahol mindketten a dobogó tetején végeztek.

BÁRDOS INEZ MEGGYŐZŐ TELJESÍTMÉNNYEL NYERT BOLGÁR ELLENFELE ELLEN

A versenyen a pointfighting szabályrendszerben induló, évek óta a korosztályos válogatottat is erősítő mindkét szegedi kick-boxos kiválóan szerepelt. Bárdos Inez a kadett-II lány 46 kg-os küzdelmeiben a 8 között, majd a legjobb 4 között is hazai pályán ringbe lépő bolgár lányt győzte le meggyőző teljesítménnyel, majd ezután a döntőben megismétlődött a 2018-as világbajnoki döntő párosítása, ahol honfi- és csapattársa ellen lépett Inez küzdőtérre. Nem csak a párosítást, hanem a mérkőzés végkimenetelét is másolta a szegedi lány és 4:2-es arányban ismét jobbnak bizonyult ellenfelénél. Ellentmondást nem tűrő menetelésével Inez idén is jelzett a világnak, hogy ő bizony itt van és ismét komoly terveket szövöget a novemberi kontinensviadalra. Szeretné ugyanis megvédeni a 2019-ben elhódított Európa bajnoki címét.

NAGY BÁLINT 10 PONTOS KÜLÖNBSÉGGEL NYERT ELLENFELE ELLEN

Nagy Bálint szintén a kadett-II-es korcsoportban a +69 kg-os fiúk között kellett bizonyítson. Bálint a 4 között kezdett és az elődöntőben bolgár, míg a döntőben horvát ellenfelét lépte le egyaránt idő előtti TKO (technikai KO – 10 pontos különbség) győzelemmel. A tükörsima mérkőzéseket követően Bálint is a dobogó tetején találta magát és vehette át a győztesnek járó díszes trófeát.

Fotó: Halker- Király Team Kick-box Akadémia

A SZEGEDI KÜLÖNÍTMÉNY 5 MÉRKŐZÉSBŐL 5 GYŐZELMET ARATOTT

A szegedi különítmény így impozáns, 100%-os teljesítménnyel (5 mérkőzés 5 győzelem) zárta a hosszú utazást, ami ennél is örömtelibb, hogy úgy tűnik mind fizikailag, mind technikai és taktikai téren remek formában van a két versenyző, mely a felkészülés jelen szakaszában komoly bizakodásra adhat okot a közelgő, létfontosságú versenyek előtt.

A CÉL A SZEPTEMBERI BUDAPESTI VILÁGKUPA, MAJD A NOVEMBERI MONTENEGRÓI EURÓPA BAJNOKSÁG

A csapat tagjai, köztük Inez és Bálint is július végétől újabb, ezúttal 4 hetes edzőtáborba vonul, hogy a szeptemberi budapesti világkupán, az azt követő kvalifikációs magyar bajnokságon és reményeik szerint a sikeres kvalifikációt követően a válogatott színeiben a novemberi montenegrói Európa bajnokságon is tökéletes állapotban, a végső győzelemre is esélyesként indulhassanak el. A két szegedi versenyző felkészítését Jároszkievicz Krisztián és Dr. Gyuris Gábor irányította.

Forrás: Halker- Király Team Kick-box Akadémia

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb