Közélet

Kásler Miklós: szerdán dönthet a kormány a harmadik oltásról

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Spirit FM Exkluzív című műsorában mondta el, hogy már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltással kapcsolatban, vakcinatípusokra lebontva – írja a Telex cikkében.

Mint írják, az emberi erőforrások minisztere hat hónap után ajánlaná a harmadik oltást elsőként a hatvan év felettiek, majd a hatvan év alattiak számára, és harmadik oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérőt. Ezt azt jelentené, hogy például aki Pfizert kapott elsőnek, az most valami mást kapna.

12 PERC ELÉG AHHOZ, HOGY VALAKI ELKAPJA A DELTA-VARIÁNST

Kásler Miklós azt is mondta, hogy szerinte a szerdai kormányülés után „konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben”, és „nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva”. Azt is elmondta a miniszter, hogy Magyarországon is elindul majd a negyedik hullám. És hozzátette a delta variánssal kapcsolatban, hogy 12 perc elég egy légtérben a fertőzött beteggel, hogy elkapja valaki a fertőzést. A vírusvariáns jóval agresszívabb, mint az alfa (brit) változat.

A harmadik oltás kérdése már egy ideje téma Magyarországon. Ma Boldogkői Zsolt, szegedi virológus is elmondta a váleményét:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb