Mindenmás

Térfigyelő kamera buktatta le a szegedi bicajtolvajt

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársainak a városi térfigyelő kamerák felvételei alapján sikerült azonosítani egy kerékpártolvajt – áll a rendőrség közleményében. A tolvajt már korábbról is ismerték a rendőrök.

A Szegedi Rendőrkapitányságra 2021. július 4-én az esti órákban érkezett bejelentés arról, hogy a belvárosban egy ismeretlen személy eltulajdonított egy lezárt, mintegy ötvenezer forint értékű kerékpárt. A rendőrök az eljárás során beszerezték a városi térfigyelő kamerák által rögzített felvételeket, majd azonosították a – már korábbról előttük ismert – feltételezett elkövetőt.

GYORSAN MEGLETT AZ ELKÖVETŐ

A nyomozók a 28 éves helybeli férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását. A gyanúsítottal szemben szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

A KAMERÁK MINDENT LÁTNAK ÉS NEM TUDNI HOL VANNAK

A rendőrség sajtóosztálya a kerékpárlopás pontos helyszínét nem véletlenül nem adja meg, ugyanis nem céljuk az, hogy a bűnözők tudtára adják, hol kamerázzák őket. Belegondolva ez érthető is, hiszen ha a kerékpártolvajok tudnák merre nem érdemes próbálkozni, sose fülelnék le őket. Az viszont megnyugtató lehet a kerékpárosok számára, hogy a belvárosban biztonságban zárhatják le kétkerekűiket.

A JÚLIUS EDDIG NEM A KERÉKPÁROSOK HÓNAPJA

A bicajosoknak egyébként nem kedvezett eddig a július hónap. Volt már fának ütköző kerékpáros és gyalogost is ütött el egy ittas kerékpáros Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb