Kikapcs

Parádés koncertekkel folytatódik a nyár Szegeden: 5 hétvégén keresztül fúvós zenekarok slágerei csendülnek fel a Móra-parkban

Idén nyáron is nagyszabású térzenei programmal várja a Szegedi Városkép és Piac Kft. a szegedieket ezúttal új helyszínen, a felújított Móra-parkban, ahol 5 hétvégén keresztül szombatonként csendülnek fel a klasszikus művek és a fúvósok által feldolgozott slágerek.

5 SZOMBATON KERESZTÜL AD OTTHONT A KONCERTEKNEK A MÓRA – PARK

A programot  július 17-én szombaton 19 órától a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar előadása nyitja, majd a koncertet még négy követi szombatonként. Fellép a Csorvás Város Fúvószenekara és Majorette csoportja, a Mórahalmi Fúvószenekar, valamint a Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara.

A FRICSAY FERENC VÁROSI FÚVÓSZENEKAR ELŐADÁSÁVAL INDUL A PROGRAM

Az első koncertet a 2000 – ben megalakult Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar Szeged város életének meghatározó színfoltja előadásában élvezheti a közönség, melynek 2010 vége óta Gyimóthi Zoltán a zenei vezetője. A zenekar tagjai olyan Szegeden tanuló, dolgozó többségükben amatőr zenészek, akik bár nem léptek hivatásos pályára, komoly elhivatottsággal állítják a zenekar szolgálatába több éves, esetenként évtizedes tapasztalatukat. A zenekar törzstagsága mára mintegy 50 főre duzzadt, repertoárját képezik – egy fúvószenekar esetében elengedhetetlenül – a “klasszikus” fúvószenekari indulók, ezenfelül a koncert-fúvószenekari hangzás megszólaltatása is cél, többek között könnyű- és komolyzenei átiratok, filmzenék előadásával.

A TÉRZENE TELJES PROGRAMJA:

  • 2021. július 17. (szombat) 19 óra – Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar
  • 2021. július 24. (szombat) 19 óra – Csorvás Város Fúvószenekara és Majorette csoportja
  • 2021. július 31. (szombat) 19 óra – Mórahalmi Fúvószenekar
  • 2021. augusztus 7. (szombat) 19 óra – MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar
  • 2021. augusztus 14. (szombat) 19 óra – MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar

Forrás: Térzene a Móra-parkban Facebook eseménye

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb