KikapcsVideo365

Hitről és életükről vallottak Üllésen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökei, Szikora Robi és Dr. Csókay András idegsebész

Hatalmas örömmel és várakozással tekint az egész katolikus közösség Ferenc pápa őszi magyarországi látogatása elé, ugyanis az egyházfő fogja celebrálni szeptember 12 -én, Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) záró szentmiséjét a Hősök terén.

12 HÍRNÖK BUZDÍTJA A KATOLIKUS KÖZÖSSÉGET A KONGRESSZUSON VALÓ RÉSZVÉTELRE

Ebből az alkalomból Zsuffa Tünde, a NEK sajtófőnöke, a bibliai 12 apostolt szimbolizálva felkért 12 ismert magyar személyiséget, hogy legyenek a rendkívüli esemény hírnökei és vigyék el annak üzenetét a hívek számára szerte az országban. A 12 hírnökből négy, Dr. Csókay András idegsebész, Szikora Róbert énekes, valamint Pindroch Csaba és Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színművész, ma este Üllésen, a Déryné Művelődési Ház és Könyvtárban találkozott a katolikus közösség tagjaival és vallottak számukra hitükről és annak életükben betöltött jelentőségéről.

SZIKORA ROBI KÍVÁNSÁGA SZÜLETÉSNAPJÁN VÁLT VALÓRA

Az előadás során Szikora Robi elmesélte, hogy pont a születésnapján érte az a megtiszteltetés, hogy felkérték a hírnök szerepére, ami azért is csodálatos dolog számára, mert azon a jeles napon csak két kívánsága volt: az egyik, hogy az Úr támogassa a még be nem mutatott Szent Erzsébetről szóló musicaljének megírásában, a másik pedig, hogy részt vállalhasson egy olyan horderejű egyházi esemény megvalósításában, mint amilyen az Eucharisztikus Kongresszus.

DR. CSÓKAY ANDRÁS FELIDÉZTE ÉLETE LEGNAGYOBB TRAGÉDIÁJÁT

Dr. Csókay András elmesélte élete legnagyobb tragédiáját, amikor elveszítette 10 éves kisfiát, és megosztotta a hívekkel azt, hogyan tudott Isten szeretetébe és hitébe kapaszkodva túllépni a veszteség fájdalmán, és hogyan szelídült benne a tragédia drámává, amelynek a végén ott van a katarzis, a lélek megkönnyebbülése.

PINDROCH CSABA KORÁBBI TALÁLKOZÁSÁRÓL MESÉLT A PÁPÁVAL

Pindroch Csaba színművész felidézte, hogy a 34. Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón milyen élmény volt számára találkozni a pápával, mennyire jó érzés volt számára rádöbbenni, hogy ő is ugyanúgy mosolyog, mint bárki más, ő is ugyanolyan ember, mint mi.

DOLHAI ATTILA A HIVATÁSÁT VESZÉLYEZTETŐ HANGSZALAG MŰTÉTJÉRŐL VALLOTT

Dolhai Attila életének nem olyan régen átélt traumájáról, hangszalag műtétjéről vallott a közönségnek, mellyel veszélybe került, tudja – e egyáltalán folytatni hivatását, s arról, ebben a kétséges helyzetben, hogyan talált megnyugvást Isten szeretetében.

Nézd meg az eseményről készített videós riportunkat, amelyben Dr. Csókay András és Szikora Robi mesél a hitéről, és üzen a híveknek, miért is tartják fontosnak a Kongresszuson való részvételt.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb