Sport

18 éves szegedi srác küzdött orbitálisat az amerikai Karate Combat-ban (videóval)

“I am Lukács Nikolasz, I was born in Szeged” – kezdte bemutatkozását a mindössze 18 éves szegedi Lukács Nikolasz, aki az amerikai Karate Combat történetének legifjabb versenyzőjeként lépett a “szorítóba” pár napja. A marokkói származású Abdesslam Ameknassi-val vívott csatája igazi csemege (akkor is, ha nem vagy küzdősport-rajongó), nézd vissza velünk a teljes meccset!

A két karatéka július 12-én mérte össze tudását, a virtuális helyszín ezúttal az 1800-as évek Okinawa-ja volt, az eredmény pedig egy szűk, pontozásos marokkói győzelem lett:

KARATE COMBAT? MOST AKKOR, MI IS EZ?

A Karate Combat egy amerikai szervezésű küzdősport-szupershow, melynek különlegessége, hogy arénák helyett egy-egy virtuális helyszínen mennek a küzdelmek, ezzel olyan hangulatot kölcsönözve az egésznek, mintha épp a Tekken vagy a Mortal Kombat című játékokat nyüstölné a néző (persze, Fatality nélkül). A fight egy kissé lesüllyesztett, medence szerű küzdőtéren folyik, az MMA-hoz hasonlatos kis kesztyűben, a fogvédőn és a szuszpenzoron kívül védőfelszerelés nélkül. A küzdőteret LED falak veszik körül, amelyek minden szezonban más-más helyszínre viszik el a nézőt, Nikolasz meccsén például az 1800-as évek Japánjában “jártunk”, ami slusszpoén, hogy ilyenkor a fizikailag jelen lévő nézőket is az atmoszférához klappoló hacukákba öltöztetik.

A Karate Combat olyan a karatésoknak, mint a ketrecharcosoknak a UFC vagy a Bellator, ez a sportág csúcsa, éppen ezért hatalmas szó, hogy egy szegedi srác is ott lehetett – mindezt úgy, hogy 18 évesen ő a promóció történetének legifjabb versenyzője!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb