Kikapcs

Hódmezővásárhely Vad Fruttikkal, Budapest gigatűzijátékkal ünnepel augusztus 20-án, na és Szeged?

Bár még csak július közepe van, de már elkezdték csepegtetni az augusztus 20-i rendezvények bőséges kínálatát. Budapesten gigantikus tűzijáték lesz, míg Hódmezővásárhelyen háromnapos rendezvénysorozat operakoncerttel és a Vad Fruttikkal. Hogy mi a helyzet Szegeden? Erre rákérdeztünk Rácz Attilánál, a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatójánál.

Előtte viszont: opera, rock, pop és az egyházi zene is helyet kapott Hódmezővásárhely augusztus 20-i programsorozatában – írja a Vásárhelyi Televízió. A szervezők minden generációra gondoltak a járványügyi enyhítések után a belvárosba visszatérő ünnepség összeállításakor, arcfestés, kovászos kenyérsütés, borverseny és tűzijáték is lesz a hosszúhétvégén.

HÁROM NAP, TELE PROGRAMOKKAL

Bővebben, augusztus 20-án, pénteken reggel 9 órakor már elkezdődnek a programok, majd 15 órakor a díszközgyűlésen átadják a városi kitüntetéseket és 17 órakor kezdődik a keresztény zenekarok fesztiválja, amit 18 órakor a Borfesztivál megnyitója követ. Lesz még ezen az estén operaműsor, a Szegedi Szimfonikus Zenekarral és Benedekffy Katalin operaénekesse, míg a nap sztárfellépője az Atilla Fiai Társulat lesz, Varga Miklóssal, Kalapács Józseffel, Rudán Joe-val, amit egy kis tűzijátékkal koronáznak meg. Szombaton sem marad programok nélkül vásárhely: lesz gasztroudvar, gasztro workshop, a Molnár Dixieland Band és a Vad Fruttik.

A vasárnapi repertoár pedig így néz ki: átadják a 67. Őszi Tárlat díjait az Alföldi Galériában, de lesz egy csomó tuti gyerekprogram, színpadra lép a városi fúvószenekar és az Acoustic Line is várja a nézőket, majd a programsorozatot Bródy János koncertje zárja.

MINDEN EDDIGINÉL NAGYOBB TŰZIJÁTÉK BUDAPESTEN

A fővárosban már beharangozták: minden eddiginél nagyobb, gigantikus tűzijátékot rendeznek az idei évben. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója ma azt rebesgette, hogy az eddiginél nyolszor-kilencszer többet, a 34 perces tűzijáték alatt több mint 40 ezer rakétát lőnek fel, 14 uszályról, összesen 65 pontról.

SZEGEDEN IS TERVBEN VAN AZ ÜNNEPLÉS

Tavaly igen szerény módon ünnepelte államalapításunk évfordulóját Szeged. A koronavírus-járvány árnyékában egy kis koszorúzáson kívül nem sok minden történt. Ha a járványhelyzet marad a jelenlegi állapotán, akkor viszont reménykedhetünk egy idei élménydús ünneplésben. Miután ma Budapest után a hódmezővásárhelyiek is kihirdették az idei terveket, gyorsan rákérdeztünk Rácz Attilánál, a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatójánál, hogy mit várhatunk Szegeden. Az igazgató a konkrét terveket még nem árulta el, annyit viszont igen, hogy mindenféleképpen tervben van, amit nagy örömmel hallunk, és alig várjuk, hogy kiderüljenek a részletek!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb