Szegedi ArcokVideo365

Várhatóan decemberben debütál Szikora Robi, a Csikidám – király első musicalje

Nagy dobásra készül Szikora Robi, a legendás R-GO együttes frontembere, ugyanis a tervek szerint decemberben mutatkozik be első musicaljével, mely Árpád-házi Szent Erzsébet életéről fog szólni. A darab létrejöttéről és arról, hogy milyen szerepet tölt be életében, maga az énekes mesélt nekünk Üllésen, ahová a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeként érkezett.

SZIKORA ROBI MÁR 12 ÉVE DOLGOZIK A MUSICALEN

A mélyen vallásos énekes már 12 éve dolgozik “Az ég tartja a földet” című zenés darabon, melyben megelevenedik a koldusok, és az ártatlanul üldözöttek védőszentjének története. Szikora Robi elárulta, azért esett a választása Szent Erzsébetre, mert ő egy Árpád-házi királylány, egy magyar királylány, mégis alig tudunk róla valamit, sőt, a világ leginkább Türingiai Szent Erzsébetként ismeri, mintha német nemzetiségű lett volna.

CSEKE PÉTER RENDEZÉSÉBEN LÁTHATÓ MAJD A DARAB

A Csikidám – király abba is beavatott minket, hogy bár a színház világa idegen számára, hiszen ő magányos farkasként, teljesen más műfajban alkotott 38 éven keresztül az R-GO együttes frontembereként, egy színházi produkció pedig nagyon összetett csapatmunkát kíván, ahol nagyon sok embernek, dramaturgoknak, rendezőknek, producereknek, íróknak kell nagyon nagy összhangban együtt dolgoznia, és ilyen feladatban még nem volt része. Az énekes annyit elárult, hogy a musical rendezését Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója vállalta, de szinte pillanatok alatt összejött a teljes stáb, akiknek kilétéről az énekes többet még nem árult el.

SZIKORA ROBI A PANDÉMIA IDŐSZAKÁT ARRA HASZNÁLTA, HOGY ELMÉLYEDJEN A MUSICAL MEGALKOTÁSÁBAN

Arról viszont szívesen mesélt Szikora Robi, hogy a pandémia időszakában, amikor a korlátozások miatt nem voltak fellépései, és kicsit kiszakadhatott a mindennapi nagy hajtásból és rohanásból, amellett, hogy a feleségével tölthette az időt és szabadon zenélhetett, volt ideje elmélyedni a Szent Erzsébetről szóló darab írásában. Ennek köszönhetően, ha minden a tervek szerint alakul, decemberben már a nagyközönség előtt fog debütálni a mű, melyről az énekes úgy nyilatkozott, beletett apait – anyait, és minden talentumát, amit Istentől kapott.

Nézd meg Szikora Robival készített teljes interjúnkat, amelyből még többet megtudhatsz a Szent Erzsébet musical születéséről.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb