GasztroSzegedi Arcok

Mégsem húzta le a rolót Papachef, sőt, beköltözött a Hungiba!

Május elején még nagyon úgy nézett ki, hogy végleg búcsút inthetünk Szeged egyik ikonikus street food éttermének, a Papachef’s Kitchen-nek. A pandémia összes hullámát túlélő étterem a Pivo felújításával költözni kényszerült, és volt pár necces pillanat, amikor nagyon úgy tűnt, hogy ezt már bizony nem vészelik át. Viszont, nem adták magukat könnyen, megcsillant a fény az alagút végén, erről pedig maga Kovács Gergely, avagy “Papa” mesélt a Szeged365-nek.

“A Papachef’s Kitchen a hónap végével végleg bezár” – közölte május elején a közösségi média oldalán a street food étterem. Az ok kivételesen nem a koronavírus volt, hanem az őszig tartó épületfelújítás. Ekkor egy hónapjuk volt elhagyni az akkori helyüket, ami, valljuk be őszintén elég necces, főleg úgy, hogy még azt sem tudták hova menjenek.

“Amikor kiírtuk, hogy vége, akkor sajnos nagyon úgy nézett ki a dolog, hogy tényleg mindennek vége, mert elég rövid volt az az időszak, amit mi ki tudtunk volna használni arra, hogy esetleg bármi okos dolgot ki tudjunk ebből hozni. Pláne úgy, hogy ezzel párhuzamosan a Londoni körúton a Smoke Gardent is megnyitottuk, ugyanabban a hónapban. Tényleg úgy tűnt akkor, hogy ennek semmi esélye nem lesz arra, hogy ezt túlélje és újjáépüljön” – mesélte az említett időszak nehézségeit Kovács „Papa” Gergely, aki azt is hozzátette, hogy ezek után, amikor kiírták a közösségi oldalukra, hogy ennyi volt, vége, akkor olyan szintű megmozdulás indult meg, aminek köszönhetően rengeteg támogatást kaptak, nagyon sokan keresték meg őket.

VÉGÜL CSAK MEGOLDÓDOTT A HELYKÉRDÉS

Gergő elmondása szerint folyamatosan azt leste, hol lenne a megfelelő hely, hogy hol tudnák folytatni. A hely meglett, a Papachef’s Kitchen végül túlélte, június elején először a házhozszállítást indították újra, majd egy hónappal ezelőtt beköltöztek a Hungi Vigadóba, így nem maradt senki Papaburger nélkül. “Most a Hungival karöltve vágunk oda. Ők a felszolgálás, a koktélok terén, mi pedig az ételek terén tevékenykedünk, és így két erős brand-ként nekimegyünk a jövőnek” – zárta a gondolatait Kovács „Papa” Gergely.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb