Közélet

Napi összefoglaló: Gulyás Gergely szerint nem lesz mindenki számára kötelező az oltás, utánajártunk, miért égnek az utcai lámpák nappal is Szegeden

A mai napon sem volt hiány friss infókból, csütörtök lévén Gulyás Gergely jelentkezett a szokásos Kormányinfóval, ahol összefoglalta, mely területekről tárgyalt a kormány. Ezekről bővebben holnap Orbán Viktor fog beszámolni, de annyit a miniszter is elárult, várhatóan nem lesz mindenki számára kötelező az oltás. A ti kérésetekre utánajártunk annak, hogy miért égnek az utcai lámpák nappal is Szegeden, továbbá megkérdeztük, milyen tervei vannak a városnak augusztus 20-ra. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

KORONAVÍRUS: 3 ÚJ FERTŐZÖTT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 49 AZ ORSZÁGBAN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 49 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 661 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 3 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 30 013 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 742 270 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 36 378 főre csökkent. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

DÍJAZTÁK A BÍRÓSÁG LEGJOBB DOLGOZÓIT A SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLÁN

A bíróságok napja alkalmából, július 14-én, szerdán a Szegedi Ítélőtábla dísztermében megtartott félévzáró ünnepségen adták át a bíróság legjobb dolgozóinak járó Sélley-díjakat. Az idén kilencedik alkalommal odaítélt kitüntetést dr. Kiss Gabriella tanácselnök bíró és Nagy Emília Ágnes irodavezető, bírósági tisztviselő vehette át.

GULYÁS GERGELY: NEM VÁRHATÓ, HOGY KÖTELEZŐVÉ TENNÉ A KORMÁNY MINDENKI SZÁMÁRA AZ OLTÁST

Ha csütörtök, akkor Kormányinfó, ahol a járványhelyzettel és az esetleges negyedik hullámmal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb tudnivalókról, az oltások biztonságáról, a vakcinák elérhetőségéről, a harmadik oltás szükségességéről ezúttal is Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter ad tájékoztatást.

NAPPAL IS ÉGŐ KÖZVILÁGÍTÁS SZEGEDEN? UTÁNAJÁRTUNK, MI LEHET AZ OKA

Több Olvasónk is jelezte felénk az elmúlt napokban, hogy arra lettek figyelmesek Szeged különböző részein, hogy nappal is, amikor hét ágra süt a nap, égnek az utcai lámpák. A jelenség okáról megkérdeztük Csala Gabriellát, az MVM Démász Áramhálózati Kft. kommunikációs munkatársát.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VAD FRUTTIKKAL, BUDAPEST GIGATÜZIJÁTÉKKAL ÜNNEPEL AUGUSZTUS 20 – ÁN, NA ÉS SZEGED?

Bár még csak július közepe van, de már elkezdték csepegtetni az augusztus 20-i rendezvények bőséges kínálatát. Budapesten gigantikus tűzijáték lesz, míg Hódmezővásárhelyen háromnapos rendezvénysorozat operakoncerttel és a Vad Fruttikkal. Hogy mi a helyzet Szegeden? Erre rákérdeztünk Rácz Attilánál, a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízott ügyvezető igazgatójánál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb