Mindenmás

Már ma délelőtt megérkezhet a vihar: a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ Szegedre és környékére

Pénteken a nap előrehaladtával dél, délkelet felől egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként kiadós felhőszakadással – olvasható az Időkép előrejelzésében. A zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ az egész ország területére, így Szegedre és környékére is. Emellett a felhőszakadás veszélye miatt többek között Csongrád-Csanád megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadtak.

Fotó: idokep.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki, mint írják, elsődleges veszélyforrást a legtöbb megyében a villámlás jelent, emellett esténként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Fotó: met.hu

FELHŐSZAKADÁS VESZÉLYE MIATT MEGYÉNKRE MÁSODFOKÚ FIGYELMEZTETÉST IS KIADTAK

Az MTI-hez péntek reggel eljuttatott veszélyjelzésük szerint zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett a felhőszakadás veszélye miatt többek között Csongrád-Csanád megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadtak.

AKÁR JÉGESŐ IS ESHET

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint térségünkben napközben ismét egyre aktívabbá válik a légkör. Késő délután, kora este dél, délkelet felől kiterjedt zivatarzóna érkezik, amely fokozatosan északnyugat felé halad. A legintenzívebb cellákat ekkor már elsősorban felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló 25-30 milliméternyi, esetenként akár 50 millimétert meghaladó csapadék) kísérheti, emellett viharos (jellemzően óránként 60-80 kilométeres vagy még erősebb) széllökés és apróbb szemű jégeső is társulhat hozzájuk.

Forrás: idokep.hu/MTI/met.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb