Közélet

Orbán Viktor: “Nem engedjük, hogy szexuális propagandisták grasszálhassanak az iskolákban”

A gyerek egy szent dolog Magyarországon. Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszálhassanak az iskolákban” – nyilatkozta Orbán Viktor a péntek reggeli, menetrend szerinti Kossuth Rádió interjújában, amelynek nagy része az LMBTQ kérdésről és a brüsszeli álláspontról szólt.

ORBÁN VIKTOR: NYUGATON ÁLTALÁNOS, HOGY AZ ISKOLÁKBA SZEXUÁLIS PROPAGANDISTÁKAT ENGEDNEK

“A brüsszeli kérés célja, hogy az LMBTQ aktivistákat kötelező legyen beengedni az iskolákba” – nyilatkozta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. Szerinte jogi huliganizmussal állunk szemben, mind a családjog, mind az oktatás kizárólagosan nemzeti hatáskör, és pont ezen ügyben akarnak eljárást indítani Magyarország ellen. A miniszterelnök azt nyilatkozta, nyugaton általános, hogy az iskolákba beengedik a szexuális propagandistákat.

A gyerek egy szent dolog Magyarországon. Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszálhassanak az iskolákban” – nyilatkozta a miniszterelnök.

“Aki nem akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyerekét, annak legyen ehhez joga” – mondta, majd hozzá tette, van olyan, hogy nemváltó műtéteket hajtanak végre a szülői akarattal szemben Nyugaton. Ilyen Magyarországon nem történhet meg.

A teljes interjú szöveges verzióját IDE kattintva találod.

KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁS INDULT MAGYARORSZÁGGAL SZEMBEN

A hetek óta a figyelem középpontjában lévő pedofiltörvény és “Meseország mindenkiécímű mesekönyv ügye miatt is jogsértési eljárás indult Magyarországgal szemben – jelentették be tegnap Brüsszelben, az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján.

A csütörtökön bejelentett eljárás összesen hat ponton állapítja meg, hogy a magyar törvény szembemegy a közösségi joganyaggal. Ezek közé tartozik az e-kereskedelemről és az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelvek, a szolgáltatások és áruk szabad mozgására vonatkozó uniós irányelv megsértése, és az adatvédelmi szabályozások vonatkozik szabályozással is szembemegy a magyar jogszabály néhány pontja.

Ugyancsak kötelezettségszegési eljárást indítottak a Meseország mindenkié című könyv kapcsán, mert a magyar hatóságok arra szólították fel a kiadót, hogy a borítón tüntesse fel: a könyv „a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedést” mutat be. Az Európai Bizottságnak az az álláspontja, hogy ez sérti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvet, illetve a szerző és a kiadó szólásszabadsághoz való jogát is indokolatlanul korlátozzák.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb