Mindenmás

Mórahalmon és Sándorfalván adta a legtöbb munkát a szerda éjjeli vihar Szeged környékén a tűzoltóknak

A szerda éjjeli vihar nyomait számolták fel a megye tűzoltói csütörtökön. Az előző éjszakai bejelentéseket követően napközben további tíz segélyhívás érkezett a szegedi főügyeletre. A legtöbb esetben Mórahalom és Sándorfalva területére riasztották az egységeket.

FŐKÉNT KIDŐLT FÁK ÉS LEHASADT FAÁGAK OKOZTAK GONDOT

A tűzoltók kidőlt fáknál, lehasadt faágaknál végezték el a műszaki mentéseket. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a leszakadt növényi részek, máshol pedig az épületekre dőlt fák veszélyeztették a lakókat. A városok hivatásos egységeit a munkálatokban folyamatosan segítették a sándorfalvi, a mórahalmi önkéntes tűzoltók is. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.

MÓRAHALMON A SZERDA ÉJJELI VIHART KÖVETŐEN MÁR HAJNALI HÁROMTÓL DOLGOZTAK A TŰZOLTÓK

A Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai hajnal 3 óta azon dolgoztak, hogy minden érintett helyszínen járhatóvá tegyék az utakat és segítsenek a káreseményt szenvedett ingatlantulajdonosoknak, osztotta meg Facebook bejegyzésében a Móra-Net Televízió Duka Félix képriportját, amit az alábbiakban láthattok.

A VIHARKÁROK MELLETT TÖBB TŰZESET IS ADOTT MUNKÁT A TŰZOLTÓKNAK TEGNAP

Csütörtökön délelőtt a megye három városába is riasztották szabadtéri tűzesethez az egységeket. Hódmezővásárhely külterületén égett a száraz fű, egy hektáros területen. Csongrádon több nagy méretű körbála is lángolt, Szegeden pedig a Kemes utcában gyulladt meg az avar. A városok hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elfojtották a lángokat. 

Egy kisteleki ház égett csütörtökön éjjel. A kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a kisteleki önkéntes tűzoltók közös erővel oltották el a lángokat, senki sem sérült meg. 

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotók forrása: Móra-Net Televízió Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops consultancy
'Fel a tetejéhez' gomb