Közélet

Augusztus 1-től jön a harmadik oltás! Orbán Viktor bejelentései a Kossuth Rádióban (frissítve)

Harmadik vakcina, kötelező oltás, idősek és tinédzserek kérdésköre – erről a három témáról Orbán Viktor péntek reggel beszél majd bővebben a Kossuth Rádióban, fejtette ki Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. Péntek reggel van, lássuk a medvét!

Cikkünk folyamatosan frissül, fél nyolckor kezdünk!

Az élő adást IDE kattintva tudod követni.

07:32 JÖHET A HAMADIK OLTÁS

“A harmadik oltás tekintetében megoszlanak a vélemények. A WHO is egy bizonytalanságot sugalló nyilatkozatot tett, de olyan vélemény nincs, miszerint ártana. Ha az emberek biztonságérzett növeli, akkor nem zárjuk el az emberek elől” – kezdte Orbán Viktor. A kormány lehetővé teszi a harmadik oltást, de fontos, hogy a második oltás után teljen el négy hónap – mondta a kormányfő.

07:36 START: AUGUSZTUS 1.

A miniszterelnök szerint augusztus 1-jétől indulhat a harmadik oltás.

Orbán Viktor szerint minél kevesebb adminisztrációval akarják lebonyolítani a harmadik oltást. Időpontot kell kérni azon a helyen, ahol az adott emberek megkapták az első két oltást, ezt követően az orvosok döntenek arról, hogy milyen oltást adjanak be harmadiknak – mondta a kormányfő. Mint mondta, az egyik vélemény szerint a különböző oltások kombinálása a jó, míg a másik vélemény szerint nem kell keverni.

07:40 KÖTELEZŐ LESZ AZ OLTÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK

Magyarország még mindig a legbiztonságosabb ország az átoltottságot tekintve az unióban – mondta Orbán Viktor. “A kényszerítésnek nem vagyunk hívei, de egy helyen van kivétel, így az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás” – fejtette ki.

07:40 A DELTA AZ EDDIGI LEGAGRESSZÍVEBB VARIÁNS

“Egyesek szerint az elszigetelés útján kell járni, de Magyarország csak addig követte ezt az utat, amíg nem volt vakcina. Ha van vakcina, akkor az élet meg van mentve” – nyilatkozta a miniszterelnök. Szólt arról is, hogy visszafertőződés esetén is jóval nagyobb a védettség, ha valaki be van oltva. Azok az idősek, akik nincsenek beoltva, azok veszélyben vannak, a mostani a legagresszívebb variáns, éppen ezért a be nem oltott időseket személyesen is meg fogják keresni, hogy meggyőzzék őket.

07:43 OLTÁSI NAPOKAT RENDEZNEK AZ ISKOLÁKBAN

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 16-18 év közöttiek átoltottsága 45 százalék körül van. A 12-15 év közöttieket is oltják, ott 13 százalékos az arány.

Az iskolakezdés előtti két napon minden gyerek megkaphatja az oltást az iskolákban, mivel oltási napokat rendeznek.

07:44 FESZTIVÁLOK, NYARALÁSOK ÉS TÁRSAIK

Orbán Viktor azt javasolja, csakis azok utazzanak külföldre nyaralni, akik mindkét oltást megkapták már. A védettségi igazolványnak továbbra is van jelentősége, mivel koncertekre és sporteseményekre csak így lehet menni.

07:49 “LMBTQ AKTIVISTÁKAT AKARNAK KÜLDENI AZ ISKOLÁKBA”

“A brüsszeli kérés célja, hogy az LMBTQ aktivistákat kötelező legyen beengedni az iskolákba” – nyilatkozta Orbán Viktor. Szerinte jogi huliganizmussal állunk szemben, mind a családjog, mind az oktatás kizárólagosan nemzeti hatáskör, és pont ezen ügyben akarnak eljárást indítani. “Szégyenteljes a bizottság álláspontja” – mondta a kormányfő.

A brüsszeli kérés célja, hogy az LMBTQ aktivistákat be kelljen engedni az iskolákba, de ezt nem fogjuk hagyni. A szülő dönt a gyermekek neveléséről, és ez benne van az európai szabályokban is – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök azt nyilatkozta, nyugaton általános, hogy az iskolákba beengedik szexuális propagandistákat.

Nálunk nem lesz az.

“Nem hívott senki az EB-vitára, nem is mentem” – mondta Orbán Viktor, majd hozzá tette, menni csak akkor szokott, amikor döntő jelentőségű a helyzet.

07:55 A GYEREK SZENT DOLOG MAGYARORSZÁGON

“A magyarok eddig nem látták, hogy milyen erőteljes propaganda áll a mostani támadások mögött. Most kinyílik egy ablak, amikor a magyarok látni fogják, hogy mi történik egy német iskolákban. Nem lehet elvárni, hogy mi is ezt kövessük, és erővel ránk kényszerítsék” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor kifejtette, hogy égnek áll az ember haja, hogy mi történik Nyugat-Európában.

A gyerek egy szent dolog Magyarországon. Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszálhassanak az iskolákban – nyilatkozta a miniszterelnök.

Aki nem akarja, hogy szivárványos aktivisták világosítsák fel a gyerekét, annak legyen ehhez joga – mondta a kormányfő. Van olyan, hogy nemváltó műtéteket hajtanak végre a szülői akarattal szemben Nyugaton. Ilyen Magyarországon nem történhet meg – zárta a péntek reggeli interjút a kormányfő.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb