Szegedi Arcok

“Egy szakaszt ezzel lezártam az életemben, ami eddig arról szólt, hogy valaha ki tudjak jutni az olimpiára” – exkluzív interjú Kárász Annával, a Tokióba készülő szegedi kajakossal

A szegedi nagy reménységünk, Kárász Anna Tokióban két számban, 200 méteren egyesben és az 500 méteren induló aranyérem-esélyes négyes tagjaként is szerepelhet. Anna jelenleg Szolnokon edz, itt próbálják kihasználni ezt a kis időt arra, hogy finomítsák technikájukat és teljes összhangba kerüljenek. A komoly edzések mellett azért jutott idő arra is, hogy hazalátogasson, mi pedig ezt kihasználva gyorsan le is csaptunk rá a Maty-éren.

“A felkészülésben ott tartunk ahol kell. Ez a kis idő tökéletesen elég lesz a forma időzítésre. Két edzésünk van általában egy nap. Kétszer vagyunk többnyire vízen, de van kiegészítő edzésünk is, ami legtöbbször kondi. Az olimpiai felkészülés is ugyanúgy zajlik egyébként, mint a többi versenyre való edzés, csak nyilván az ember azért izgatottabb, és nagyobb a motiváció, mert ez a legnagyobb dolog, ami egy sportoló életében történhet” – kezdte a beszélgetést a Maty-éren Kárász Anna.

HATALMAS MEGKÖNNYEBBÜLÉS JÁRTA ÁT, AMIKOR MEGTUDTA, HOGY KINT LEHET AZ OLIMPIÁN

A szegedi világ- és Európa-bajnok kajakozó arról is beszélt a Szeged365-nek, hogy amikor kiderült, hogy benne lesz a keretben és megvan a kvóta, akkor a nyilvánvaló öröm mellett hatalmas megkönnyebbülést érzett.

“Én azt érzem, hogy egy szakaszt ezzel lezártam az életemben, ami eddig arról szólt, hogy valaha ki tudjak jutni az olimpiára. Most ez megtörtént és ezzel egy új fejezet nyílt az életemben, ez egy hatalmas nagy öröm. Hétköznap a meglévő dolgaimra koncentrálok, de vannak pillanatok, amikor ráeszmélek arra, hogy: húha, mi most az olimpiára készülünk! De ezt vártam, mert ez egy hatalmas nagy dolog” – mesélt érzéseiről Anna, majd hozzátette, hogy nagy reményekkel indulnak Japánba.

A CÉL MINDENKÉPPEN AZ ARANYÉREM

“Négyesben abszolút a nyerés a cél, ezt mindenki nevében mondhatom, mert nagyon jó eséllyel indulunk az aranyért. Én úgy érzem, hogy most már nagyon szépen összeállt a csapat, nagyon jó időt kajakoztunk az edzésen és ott van még a 200 méter egyes, ami nálam ilyen bónusznak mondható. Itt azért félve mondok bármit, mert itt nincs annyi tapasztalatom, nemzetközi mezőnyben pedig egyáltalán. Én azt gondolom, hogy ha nagyon szépen összeáll minden, akkor a legjobb esetben is az első hatban látom magamat, de akkor tényleg nagyon tökéletesen kell sikerülnie mindennek” – hangsúlyozta céljait és reményeit a szegedi kajakos. A csapat egyébként július 25-én utazik Japánba, ahol egy hetük lesz az akklimatizációra, de közben edzenek is majd, hogy minél gyorsabban alkalmazkodjanak a körülményekhez, Mi pedig nagyon sok sikert kívánunk nekik mindehhez és nagyon fogunk szurkolni ahhoz, hogy Szegedre is csöppenjen egy olimpiai aranyérem!

Kárász Anna mellett a férfi keretbe bekerült Nádas Bencét is elkaptuk egy kis interjúra. Erről bővebben itt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb