Szegedi Arcok

“Keményen megdolgoztam azért, hogy kint lehessek Tokióban, egyelőre a maximumot próbálom kihozni magamból” – exkluzív interjú Szeged olimpiai indulójával, Nádas Bencével

A labdarúgó EB után ismét a sportra terelődik a figyelem, hiszen már a nyakunkon van az olimpia. A hivatalosan július 23-án startoló világméretű sporteseményen pedig összesen hat indulóval dicsekedhet Szeged. Tisza-parti város révén természetesen kajak-kenuban is tündökölünk, és Kárász Anna mellett ki is képviselhetné jobban Szegedet, mint Nádas Bence! Bencét a szegedi Maty-éren kaptuk el egy interjúra és az olimpiai felkészülésről, valamint a várt eredményekről faggattuk.

Nádas Bence megküzdött a kvótáért és jól megérdemelten ezáltal ott is lesz Tokióban, mégpedig férfi négyesben száll majd vízre Tótka Sándor, Kopasz Bálint és Csizmadia Kolos társaként. A férfi négyes felkészülését edzőként egyébként Kovács Gábor irányítja.

BENCE MÉG NEM GONDOL AZ OLIMPIAI VERSENYRE, CSAK A FELKÉSZÜLÉSRE FÓKUSZÁL

Értelemszerűen nem kis felkészülést igényel mind fizikailag, mind szellemileg egy olimpia, hiszen egy egész országot képviselnek a versenyzők a világraszóló eseményen. Nádas Bence is egyelőre csak a felkészülésre fókuszál, mint mondta, keményen dolgoznak és egymást próbálják erősíteni az edzéseken.

“A párost igyekszünk most összerakni, aztán majd a szövetségi kapitány eldönti, hogy érdemes-e egyes számban is odaállnunk Tokióban, de egyelőre a négyesünk az, ami biztos. Keményen dolgozunk, úgy hogy még nem gondolok az olimpiai kezdetekre, hanem a következő feladatra. Egymást próbáljuk húzni az edzéseken, mentálisan is kapunk segítséget sportpszichológusok által, úgy hogy keményen dolgozunk a csapattal” – mesélte Bence a Maty-éren, majd hozzátette, hogy bőven elegendőnek érzi a még hátralévő két hetet a felkészülésre.

A RENGETEG MUNKA MEGHOZTA GYÜMÖLCSÉT

Adódott a kérdés tehát, hogy vajon milyen gondolatok jutnak az ember eszébe akkor, amikor megtudja, hogy kint lehet egy olimpián? Nádas Bence ezzel kapcsolatban elárulta, hogy ő személy szerint nagyon örült neki, hiszen rengeteget dolgozott azért, hogy kint lehessen az olimpián.

“Keményen megdolgoztam azért, hogy kint lehessek, úgy gondolom, hogy az egyéni teljesítményem abszolút magáért beszél. Nagyon örülök, hogy kint lehetek a csapattal Tokióban. Egyelőre a maximumot próbálom kihozni magamból és kint olyan meglepetés szerűen szeretném megtapasztalni, hogy mire is volt elég ez a sok munka” – emelte ki Bence, majd azt is elárulta, hogy egyáltalán nem foglalkozik az ellenfelekkel, egyelőre tényleg csak magára és a csapatra fókuszál. Mi pedig természetesen rájuk és alig várjuk már, hogy élesben is, a vízen lássuk őket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb