Mindenmás

Embercsempészeket kapcsoltak le a rendőrök

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei elfogták azt a litván és moldáv állampolgárokat, akik, öt határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

Az 51 éves sofőrt és 34 éves társát 2021. július 16-án a kora délutáni órákban Ruzsa külterületén igazoltatták a rendőrök, egy lengyel honosságú Volvo típusú személygépkocsiban. A sofőr és utasa mellett a járműben, öt határsértőt találtak. A migránsok magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Fotó: police.hu

A rendőrség fotóján is jól látszik az embercsempészek autójában elhelyezkedő öt határsértő. Amellett, hogy így utazni nem túl kényelmes, még nem is biztonságos.

A rendőrök a sofőrt és társát előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
  2. Visszajelzés: Hotel in Latvia
'Fel a tetejéhez' gomb