KözéletSmart Szeged

Nemesi Pál kormánybiztos: “Szegedet és a Dél-Alföldet folyamatosan képviselni kell Budapesten is!”

A gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs ülésezett a héten is. Szijjártó Péter külügyminiszter által vezetett operatív törzs ülésein Nemesi Pál a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos képviseli Szeged városát, és a Dél-Alföldet. A külügyminisztériumban, közvetlenül az ülés utáni nyilatkozatból megtudhatjuk, hogy milyen rendelkezésekkel segítik a gazdaság gyors újraindítását az operatív törzs legutóbbi ülése. Arról is több alkalommal írtunk, hogy a cél a minimum 5,5%-os gazdasági növekedés, hiszen akkor jelentős adóvisszafizetést élvezhetnek jövőre a gyermekes családok.

A sikeres gazdasági újrainduláshoz beruházásokra van szükség, ugyanis ahova a beruházások mennek, ott teremnek a minőségi munkahelyek, ott jön létre gazdasági teljesítmény és termelés, ami ahhoz kell, hogy az év végére elérjük az 5,5 százalékos gazdasági növekedést. Ne felejtsük el, hogy az 5,5 százalékos gazdasági növekedés a feltétele annak, hogy a kormány vissza tudja adni valamennyi gyermeket nevelő családnak az idei esztendőben befizetett adóját. 

Nemesi Pál kormánybiztos Facebook oldalán látható videóból kiderül, hogy az ülés azért is volt fontos pl. Szegednek, mert több ipari terület fejlesztéséről tudnak gyorsan, hatékonyan dönteni. Szegednek egyértelműen ipari területek kialakítására, és ezáltal jelentős befektetőkre van szüksége. Nemesi Pál kormánybiztos turisztikai szegmenst érintő munkákról is beszélt, hiszen ez az az ágazat amely a legnagyobb csorbát szenvedte a pandémia miatt. Kérédsünkre a kormánybiztos kijelentette: Szegedet és a Dél-Alföldet folyamatosan képviselni kell Budapesten is! Csak így lehet történelmi fejlődést elérni a régióban.

Itt látható a teljes videó:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb