Mindenmás

21 migránst és egy szerb embercsempészt fogtak el hétfőn délután Üllés belterületén

Embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás egy szerb állampolgár ellen Csongrád-Csanád megyében. A férfi 21 migránst szállított egy kisteherautóban, Üllésen kapták el – írja a police.hu.

A teljes sztori: a járőrök 2021. július 19-én 14 óra 15 perckor ellenőrizték Üllés belterületén az osztrák honosságú kisteherautót és annak szerb sofőrjét. A jármű átvizsgálása során, a raktérben megbújva összesen 21 illegális migránst találtak.

AZ EMBERCSEMPÉSZT ELŐÁLLÍTOTTÁK

A csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a szerb sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene eljárás. Elszámoltatása folyamatban van. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: my company
'Fel a tetejéhez' gomb