Smart Szeged

A szabadságvágy, a városi életből való kilépésen túl egyre több ok szól a vidéki élet mellett. Hogyan fejlődik Szeged mellett a vidék? Nagy Attilát, Üllés polgármseterét kérdeztük.

Két hónapja bezélgettünk Nagy Attila polgármesterrel, akkor az ipari terület fejlesztésének helyszínén kérdeztük a település első emberét. Az ipari fejlesztések, a cégek betelepítése szívügye minden településvezetőnek, de ezek mellett az infrastruktúrális és egyéb komfortérzetet növelő befektetések is kellenek ahhoz, hogy a családoknak hosszútávon is vonzó legyen a vidék. Az interjú alatt az irodában maradtunk, mert ha minden fejlesztési helyszínre kimegyünk most, akkor több napig beszélgettünk volna a fejlesztésekről. Jó volt hallani: utak, kerékpárutak, bölcsödék, önkormányzati ingatlanok felújítása mellett végre a közösségi élet is kezd újraindulni.

Nagy Attila Üllés polgármesterének 15 éves álma válik valóra: az Üllés és Forráskút közötti útszakaszt sikerül felújítani, már csak egy réteget kell felhúzni és a végére is érnek. A Magyar Falu Program keretein belül a Magyar Közút újította fel ezt az útszakaszt: mi szegediek nem is tudjuk, hogy pl. ezen az úton szállítják a gazdák termékeiket a nagybanira. Végre vége a zötykölődésnek, és ez azért gazdaságilag sem elhanyagolható előny.

“Történelmi jelentőségű a Magyar Falu Program!” – árulta el a polgármester. Eddig nem voltak támogatások pl. temetőfelújításra, ekkora összegek nem álltak rendelkezésre járda, kerékpárút, út és önkormányzati épületek építésére és felújítására. Üllés polgármesterével szeretünk beszélgetni, mert a végére mindig kedvet kapunk a vidéki élethez. Fejlődik, szépül Üllés, és ha a koronavírus nem hatalmasodik el újra, akkor a közösségi élet is beindul a szomszéd településen.

A telljes beszélgetést itt tudod megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb