Közélet

Július 20-ától Budapesten és hazánk tíz megyéjében visszavonják a tűzgyújtási tilalmat, Szegeden erre egyelőre még várni kell

Keddtől a tűzgyújtási tilalom Budapesten, valamint 10 további megyében megszűnik, míg ezek kivételével a többi helyen egyelőre megmarad – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján hétfőn.

Tehát, keddtől a tűzgyújtási tilalom Budapesten, valamint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében szűnik meg. A Nébih továbbá közölte: változatlanul érvényben marad a fokozottan tűzveszélyes időszak minősítés Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

ERDŐTERÜLETEN TOVÁBBRA SEM LEHET TÜZET RAKNI

Erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig gondoskodni kell a biztonságos eloltásáról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb