Közélet

Még nincs vége: a Toroczkai-eljárás megszüntetését kérte a Facebook Ireland a Szegedi Törvényszéktől

McGregor vs Poirier… Khm, bocs, elírtuk, Toroczkai vs Zuckerberg, második menet: a közösségi média tech óriás az eljárás megszüntetése iránti kérelmet terjesztett elő, melynek elbírálása folyamatban van – tudtuk meg a Szegedi Törvényszék sajtóirodájától azt követően, hogy Ásotthalom polgármestere hétfő délután bejelentette, első fokon pert nyert a Facebook Ireland Limited ellen. A törvényszék helyesbített:

  • a polgári peres eljárásban nem született elsőfokú ítélet, hanem – egészen pontosan – az ügyben az elsőfokú bíróság bírósági meghagyást bocsátott ki,
  • az alperes (tehát a Facebook) az ellenkérelem előterjesztésére nyitva álló határidő elmulasztása miatt igazolási kérelmet,
  • a bírósági meghagyással szemben ellentmondást és az eljárás megszüntetése iránti kérelmet terjesztett elő.

Mint a Szegedi Törvényszéktől megtudtuk, az utóbbiak elbírálása folyamatban van, magyarán mondva, az ügynek még nincs vége.

A szerkesztőségünknek küldött közleményt szó szerint idézzük:

“A Szegedi Törvényszéken Toroczkai László felperes – Facebook Ireland Limited alperes ellen személyiségvédelmi igény érvényesítése iránt indított polgári peres eljárásban nem született elsőfokú ítélet. Az ügyben az elsőfokú bíróság bírósági meghagyást bocsátott ki.

A Polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 181.§ (1) bekezdése szerint, ha az alperes az írásbeli ellenkérelem előterjesztését elmulasztja és beszámítást tartalmazó iratot sem terjeszt elő, vagy azt a bíróság visszautasítja, a bíróság hivatalból, tárgyaláson kívül, az alperest a vele közölt kereseti kérelemnek megfelelően bírósági meghagyással kötelezi, kivéve, ha az eljárás megszüntetésének van helye.

Az alperes az ellenkérelem előterjesztésére nyitva álló határidő elmulasztása miatt igazolási kérelmet, a bírósági meghagyással szemben ellentmondást és az eljárás megszüntetése iránti kérelmet terjesztett elő, melynek elbírálása folyamatban van.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb