Mindenmás

Koronavírus: mindössze 25 új eset az országban, 2 Szegeden és környékén

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 25 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 889 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 2 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 019 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 743 449 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 35 421 főre csökkent. 77 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

MÁR 5 573 557 FŐ KAPTA MEG AZ OLTÁSÁT HAZÁNKBAN

Már 5 573 557 fő kapta meg az oltását hazánkban, közülük 5 311 557 fő már a második körön is túl van. Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.  Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.

AUGUSZTUS 1 – TŐL LEHETŐSÉG NYÍLIK A HARMADIK OLTÁS FELVÉTELÉRE

A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től. Az átoltottság további növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdéskor minden oktatási intézményben lehetővé teszik az oltás felvételét. Az egészségügyi dolgozók számára pedig kötelező lesz az oltás.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb