Mindenmás

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a makói kettős gyilkost

A Szegedi Törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt – nem jogerősen – életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 (tíz) év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki 2004-ben egy 77 éves édesanya és 51 éves lánya életét oltotta ki. A bíróság úgy rendelkezett, hogy a vádlott a szabadságvesztésből legkorábban 30 év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra – írja a Szegedi Törvényszék.

A tényállás szerint a vádlott 2004. november 16-án reggel a szomszédos ingatlan téglakerítésén keresztül bemászott az idős sértett makói házának udvarába, ahol vascsővel többször fejbe ütötte a sértettet, amitől a nő magatehetetlen állapotba került. Röviddel ezután érkezett meg a sértett lánya, akit a vádlott szintén többször fejbeütött a vascsővel, majd mindkét sértettet megölte úgy, hogy a cselekvőképtelen állapotban lévő sértettek nyakát elmetszette. A vádlott a házban evett és ivott, illetőleg értéktárgyak után kutatott, de nem találta meg a sértett eldugott pénzét. A férfi ugyanazon az útvonalon, ahogyan a házba jutott, távozott.

AZ ÍTÉLET ELLEN FELLEBEZTEK

A bíróság döntése ellen az ügyészség a vádlott terhére, a feltételes szabadáságra bocsátás lehetőségéből való kizárás (ún. tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés) iránt jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve a védő másodlagosan a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb