Sport

Nem kizárt, hogy az utolsó pillanatban lefújják a tokiói olimpiát: az elmúlt 24 órában újabb kilenc, a játékokhoz köthető pozitív koronavírustesztet regisztráltak

Az elmúlt 24 órában újabb kilenc, a játékokhoz köthető pozitív koronavírustesztet regisztráltak Tokióban, egyet az olimpiai faluban, így az érintettek száma 67-re nőtt – írja az Index. Muto Tosiro elmondta, folyamatosan figyelemmel követi a számokat és szükség esetén megbeszélést folytat a többi szervezővel.

A szervezőbizottság vezetője nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az utolsó pillanatban lemondják az olimpiát. A növekvő esetszámok kihívások elé állítják a szervezőket. “Nem tudjuk megjósolni, mi történik majd a számokkal. Folytatjuk a megbeszéléseket, ha továbbra is emelkedést tapasztalunk” – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Muto.

A VILÁG LEGKORLÁTOZOTTABB SPORTESEMÉNYE LESZ AZ OLIMPIA

A pénteken kezdődő olimpia a világ legkorlátozottabb sporteseménye, nézők sem lehetnek jelen. A lakosság nagy része aggódik, hogy a külföldi látogatók beáramlása még jobban fellendíti a negyedik hullámot, ezzel tovább nő a fertőzöttek száma az országban. A napokban közel 12 ezer sportoló érkezik meg Japánba, többek között Szegedről is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb