Sport

Justin Alston amerikai kosarassal erősít a Szedeák bajnoki bronzérmes csapata

Keandre Cook után Justin Alston személyében újabb amerikai játékost szerződtetett a Naturtex-SZTE-Szedeák bajnoki bronzérmes csapata – olvasható a kosarasok Facebook oldalán. Az amerikai kosaras várhatóan augusztus közepén csatlakozik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Mint írják, a 27 éves, 204 cm magas center az előző két idényt Portugáliában töltötte, a 2020-2021-es kiírásban a playoffba bejutott Oliveirense csapatában 15.8 pontot és 7.1 lepattanót átlagolt, a duplákat 61, a büntetőket 79 százalékos pontossággal dobta. Alston korábban járt már Magyarországon, ám egy sérülés miatt 2018 szeptemberében még a bajnokság kezdete előtt távoznia kellett Pécsről, most pedig várhatóan augusztus közepén csatlakozik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

ALSTON KIVÁLÓ JÁTÉKOS

“Három hetet dolgoztunk együtt, ám ezek alatt is bebizonyította, hogy jó játékos. Olyan nyomokat hagyott bennem ez a három hét, hogy bármelyik csapatomba visszaigazoltam volna. Justin két jó évet produkált Portugáliában. Pozíciós játéka mellett a középtávoli tempókat is jó százalékkal dobja” – mondta az új szegedi játékosról korábbi edzője, Csirke Ferenc.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb