Sport

Egy kicsit más célokkal, de teljes gőzzel indul Márton Anita Tokióba – exkluzív Szeged365 interjú a világbajnok ezüstérmes súlylökővel

Technikailag már ma elkezdődött a tokiói olimpia, viszont a hivatalos megnyitóra még péntekig várnunk kell. Ezzel együtt elkezdődött a visszaszámlálás a sportolók számára is, hamarosan átrepülnek a világ másik felére, hogy Magyarország mellett egy kicsit Szegedet is képviseljék. Márton Anitát azért még az indulás előtt elcsíptük egy gyors interjúra, hogy kiderítsük, vajon felkészült-e az ötkarikás játékokra?

“Azzal a háttérrel, ami most nálam van, ugye itt a picibaba és hogy elég rövid idő volt a felkészülésre, úgy gondolom, hogy amit lehetett ebből az adott helyzetből kihozni, azt sikerült maximálisan. Volt egy előzetesen kidolgozott tervünk, hogy mely időszakokban, milyen eredményt kell hozni, mi lenne a terv az olimpián és úgy gondolom, hogy egyelőre a kitűzött úton haladunk, tehát jól sikerült a felkészülés” – mesélte boldogan Anita arra kérdésre válaszolva, hogy vajon készen áll-e Tokióra, hiszen anyaként, egy kisbabával nem lehetett egyszerű dolga.

FŐ A REALITÁS, ANITA AZ ELSŐ TIZENKETTŐBEN LÁTJA MAGÁT

A világbajnok ezüstérmes súlylökőt természetesen arról is beszélt a Szeged365-nek, hogy nyilván most az anyaság és a kis Luca mellett egy kicsit más célokkal indul az olimpiára, mintha rendes időben, azaz 2020-ban tartották volna. Ennek ellenére elmondása szerint maximálisan beleadott eddig is mindent az edzésekbe és teljes gőzzel, határozottan indul Tokióba.

“Szeretem ezt a helyzetet reálisan látni, úgy gondolom, hogy nagyon nagy dolognak kellene ahhoz történni, hogy aranyat sikerüljön elhoznom Tokióból, de én úgy gondolom, hogy ha sikerülne jól versenyezni, akkor az első tizenkettőben látnám magam, ami egy ilyen időszak után egy nagyon jó eredmény lenne” – árulta el elképzeléseit Anita.

EZ NEM OLYAN OLIMPIA LESZ, MINT AZ ELŐZŐ

Egyre többet hallunk az ötkarikás játékok kapcsán az utóbbi időben arról, hogy bizony nagyon szigorú előírások vonatkoznak a sportolókra a koronavírus-járvány miatt, és a folyamatos egyeztetések mellett már azt is rebesgették kedden, hogy esetleg az utolsó pillanatban lemondják. Furdalt bennünket tehát a kíváncsiság ezzel kapcsolatban is, rá is kérdeztünk Anitánál, hogy ő mit gondol erről, milyen biztonsági előírásoknak kell nekik megfelelni, mint sportolók.

“Én ezzel kapcsolatban kizártnak tartom, hogy ezt most már lemondják. Tehát, ha eddig nem mondták le az elmúlt pár hónapban, főleg a tavaszi időszakban, akkor én nem hiszem, hogy ezt most már meglépnék. Az biztos, hogy nagyon nagy szigorítások vannak, tehát azt mondták, hogy úgy készüljünk, hogy érkezéskor a repülőtéren is több órás várakozás lesz. Előtte 2 PCR-teszt vár ránk már itthon is, tehát szigorúak a szabályok. Az Olimpiai Bizottság is hozott egy olyan döntést, hogy csak az vehet részt a tokiói versenyen, aki beoltatta magát. Én úgy gondolom, hogy mi sportolók megteszünk mindent annak érdekében, hogy egészségesek legyünk, és hogy ne kapjuk el a vírust. Ez nem egy olyan olimpia lesz, mint az előző, az biztos, de mindenki próbálja a maximumot kihozni ebből” – zárta gondolatait Márton Anita, akinek ezúton is sok sikert kívánunk és azt is eláruljuk, hogy július 30-án szurkolhatunk neki először az ötkarikás játékokon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb