Sport

Mohamed Aida és Cseh László vitte a magyar zászlót, hivatalosan is elindult a Tokiói Olimpia

Naruhito japán császár Steven Segal filmeket idéző egysorosával, Oszaka Naomi olimpiai lánggyújtásával és egy nézők nélküli megnyitóval elindult a 2020-ról 2021-re halasztott Olimpiai Játékok. A mieink zászlaját Mohamed Aida és Cseh László vitte az eseményen.

Tokió, 2021. július 23. Mohamed Aida hétszeres olimpikon, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok tőrvívó és Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó viszi a nemzeti zászlót a magyar csapat élén, a XXXII. nyári olimpiai játékok nyitóünnepségén a tokiói Olimpiai Stadionban 2021. július 23-án. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották a 2020-as tokiói nyári olimpiát. MTI/Kovács Tamás

“Ezennel hivatalosan is megnyitottam az olimpiai játékokat” – kezdte egy, a 80-as évek B kategóriás akciófilmjeit idézően rövid egysorossal a megnyitót Naruhito császár. A lángot Oszaka Naomi haiti származású négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, világelső japán teniszezőnő gyújtotta meg, a magyar zászlót Mohamed Aida és Cseh László vitte.

KÁRÁSZ ANNA ÉS NÁDAS BENCE MÁR VASÁRNAP ELINDULNAK TOKIÓBA

Kilenc szegedi indul Tokióban, köztük olyan nagyágyúk, mint Kárász Anna, Márton Anita, Olasz Anna vagy Nagy Péter. Szóval, lesz ki(k)ért szorítanunk, nem is kicsit.

  • Kárász Anna és Nádas Bence vasárnap,
  • Nagy Péter súlyemelő, aki jelenleg Tatán edzőtáborozik, hétfőn,
  • Olasz Anna pedig a hét közepén indul el Japánba.

FOTÓK, LIVE VIDEÓ ÉS SZEGEDI KLASSZISOK

Az eseményen készített MTI fotókat és Reuters live stream-jét az alábbi cikkünkben találod, megspékelve a szegedi sportolókkal készített Szeged 365 interjúkkal:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb