SportVideo365

Szeged 365 live: indul a 2021-es Tokiói Olimpia, nézd velünk élőben a megnyitót! (frissítve)

Ma délután 13 órakor kezdődik az eredetileg 2020-as, de a pandémia miatt végül 2021-es Tokiói Olimpia ünnepélyes megnyitója Tokióban, sőt, éjszaka már jönnek is a sportesemények. Ha a pénteki ebédszünetet egy sportos, virtuális népünnepéllyel dobnád fel, a legjobb helyen jársz!

Íme a stream-ek, a sok közül valamelyik biztosan működni fog…

The Sun:

The Reuters:

KILENC SZEGEDI SPORTOLÓ INDULHAT TOKIÓBAN

Kilenc szegedi indul Tokióban, köztük olyan nagyágyúk, mint Kárász Anna, Márton Anita, Olasz Anna vagy Nagy Péter. Szóval, lesz kiért szorítanunk. Ha már nem bírod cérnával a versenyekig, kattints a szegedi indulókkal készített Szeged 365 interjúkra, szenvedélyes gondolatok jönnek azoktól, akikre nagyon-nagyon büszkék vagyunk:

Még több infó a 2021-es olimpiáról:

FRISSÍTVE: ELINDULT A MEGNYITÓ

A nyitóünnepséggel és az olimpiai láng fellobbanásával hivatalosan is kezdetét veszi a XXXII. nyári olimpia Tokióban, noha a mai és az ezt megelőző két napon is voltak már versenyek.

Nézők nélkül kezdődött el a megnyitó a 68 ezres Nemzeti Stadionban. A stadionban csak a VIP-vendégek és az újságírók lehetnek jelen, már a live stream-et nézve is olyan az érzés, mintha ez csak a főpróba lenne. A “kevésbé grandiózusra” tervezett megnyitó fényfestéssel és vonós muzsikával indult, és természetesen az élő emberetömegek jelenléte híján jelentős hangsúly helyeződött a videóbejátszásokra, amelyeken az olimpiai felkészülés mind egyénileg, mind a házigazdák részéről szintén hangsúlyos volt.

Szemfüles olvasóink a fenti stream-ekből kiszúrhatták, hogy a helyszínen kiabálás szűrődött be a stadionba. Mint kiderült, egy tüntetés is kialakult a stadion mellett, egy nő azt kiabálta megafonba, hogy “az olimpia halált hoz”.

FRISSÍTVE, 2.0.: MOHAMED AIDA ÉS CSEH LÁSZLÓ VITTE A MAGYAR ZÁSZLÓT

“Ezennel hivatalosan is megnyitottam az olimpiai játékokat” – kezdte egy, a 80-as évek B kategóriás akciófilmjeit idézően rövid egysorossal a megnyitót Naruhito császár. A lángot Oszaka Naomi haiti származású négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, világelső japán teniszezőnő gyújtotta meg, a magyar zászlót Mohamed Aida és Cseh László vitte.

Furcsa nézők nélkül, nem is kicsit (fotók: MTI / Kovács Tamás és Czeglédi Zsolt):

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb