Mindenmás

Három új tűzoltó kezdte meg a munkát a megyében

Három Csongrád-Csanád megyében élő, frissen végzett tűzoltó tett esküt péntek délelőtt a katasztrófavédelem székháza előtt. Rajtuk kívül még hetven másik bajtársuk tette le az esküt.

Az újoncok a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öthónapos kiképzését tudhatják maguk mögött, amit sikeres vizsgákkal zártak. Ezalatt az idő alatt 564 órás képzésen sajátították el mindazon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy valaki tűzoltó lehessen.

A VIZSGATÉTELEKBEN KIGYULLADT ISKOLA IS VOLT

A frissen végzett tűzoltók részletes elméleti és gyakorlati képzést teljesítettek, amit egy tűzoltóságon eltöltött háromhetes gyakorlat követett. A képzés végeztével speciális, életből kiragadott balesetet és tűzesetet szimuláló helyzetekben tettek vizsgát. A vizsgatételek között olyan különleges helyzetek is szerepeltek, mint amilyet egy égő társasház, kigyulladt iskolai tornaterem, égő búzatábla, vagy éppen egy súlyos vasúti baleset jelent.

A sikeres vizsgát követően a katasztrófavédelem és más rendvédelmi szervek vezetői és saját hozzátartozóik előtt tettek ünnepélyes fogadalmat arról, hogy tűzoltóként felkészültségük és tudásuk legjavát nyújtva segítenek a bajbajutottakon.

ÚJ TŰZOLTÓINK SZÁMA MEGYÉNKÉNT

A hetvenhárom újonc hivatásos tűzoltó közül Budapesten tizennyolc, Pest megyében tíz, Békés és Borsod megyében hét-hét, Komárom-Esztergom megyében hat, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négy-négy, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád és Veszprém megyében három-három, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében pedig egy-egy újonc kezdheti meg szombattól a szolgálatot

Amennyiben az elkövetkező napok is olyan mozgalmasak lesznek, mint az elmúlt egy hét, a frissen végzett tűzoltók biztosan nem fognak unatkozni.

Forrás: katasztrofavedelem.hu / Fotó: Szőke Péter BM OKF

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb