Sport

Szilágyi Áron egy félisten – és nem mellesleg háromszoros olimpiai bajnok (!!)

Breaking, de még mennyire hogy breaking! Parádés küzdelemmel, hatalmas fölénnyel szerzett aranyérmet a kardozó Szilágyi Áron a tokiói olimpia szombati versenynapján. A sorozatban harmadszor győztes magyar vívó 15-7-re verte az olasz Luigi Samelét a döntőben.

Szívből gratulálunk, rettenetesen büszkék vagyunk Rád!

Tokió, 2021. július 24. Szilágyi Áron (b) és az olasz Luigi Samele a férfi kardozók egyéni versenyének döntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. MTI/Illyés Tibor

A Vasas vívója egész nap bámulatos teljesítményt nyújtott, a helyi idő szerint esti döntőben pedig parádés vívással 15-7-re múlta felül az olasz Luigi Samelét. Szilágy Áronon kívül eddig négy nagyszerű elődjének – Fuchs Jenőnek, Kárpáti Rudolfnak, a szovjet Viktor Krovopuszkovnak és a francia Jean-Francois Lamournak – sikerült megvédenie a címét férfi kardban, de egyéniben a triplázás még senkinek nem jött össze.

A 31 éves, immár háromszoros olimpiai bajnok versenyző a magyar vívósport 38. ötkarikás aranyérmét, egyben a tokiói magyar küldöttség első dobogós helyét szerezte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb