SportSzegedi ArcokVideo365

Ötödik helyen végzett a szegedi Deák Fanni az ökölvívó junior Európa-bajnokságon – a fiatal lány meg sem áll az olimpiáig

A mindössze 16 éves Deák Fanni, a Szeged Box Club versenyzője sorra tarolja le ellenfeleit a ringben, legutolsó versenyén az ökölvívó junior Európa-bajnokságon az előkelő ötödik helyen végzett. Nem kis cél lebeg a fiatal lány szeme előtt, mint az olimpia, s ennek érdekében elhivatottan és keményen edz. Mi is edzés közben csíptük el őt egy interjúra, ahol mesélt nekünk az EB -n szerzett élményeiről is.

ÖNVÉDELMET SZERETETT VOLNA TANULNI, ÍGY TALÁLKOZOTT FANNI LEGELŐSZÖR AZ ÖKÖLVÍVÁSSAL

“2018 szeptemberében kezdtem az ökölvívást a Szeged Box Clubban. Olyan sportot kerestem, amely megtanít arra, hogy megvédjem magamat. Úgy jöttem el az első edzésemre, ha nem lesz másik lány, akkor nem maradok itt, de volt másik lány is, és a boxot is nagyon megszerettem, és egy év múlva már elkezdtem versenyezni is”, mesélte Fanni. A fiatal lány első versenye pedig egy magyar bajnokság volt, amit rögtön sikeresen meg is nyert, és onnantól kezdve azóta is tudatosan építi a karrierjét.

IDÉN JÚLIUSBAN KIJUTOTT A JUNIOR EURÓPA – BAJNOKSÁGRA, AHOL AZ ÖTÖDIK HELYEN VÉGZETT

“Mindent nagyon szeretek a boxban: élvezem a győzelmet, bent lenni a ringben és úgy igazán odatenni magamat. Szerencsére nem szoktam izgulni a meccsek előtt, a magyaroknál már egyáltalán nem, a külföldiekkel szemben is van már kisebb tapasztalatom, ami átsegít ezen “, árulta el Fanni. A lány elhivatottságának ékes bizonyítéka elért eredményei: ha csak a nagyobb mérkőzéseket nézzük, 2019 – ben megnyerte a Magyar Bajnokságot, majd tarolt a Diákolimpián és az Utánpótlás Magyar Kupán is. 2019 – ben a Serdülő Európa Bajnokságon szerepelt, majd idén júliusban Fanni kijutott a Junior Európa-bajnokságra, ahol az ötödik helyen sikerült zárnia.

Fotó: Fotó: Deák Fanni Facebook oldala/Berta Luca photography

AZ EB -N KÉTSZER SZÁLLHATOTT RINGBE, GYŐZELEMMEL KEZDETT, MAJD AZ ÉREMÉRT FOLYÓ CSATÁBAN ALUL MARADT OROSZ ELLENFELÉVEL SZEMBEN

“Az Európa – bajnokságra úgy tudtam magamat kvalifikálni, hogy előtte sorra megnyertem minden versenyt, az utolsó a Diákolimpia volt. Rá három napra már Tatán voltam felkészítő edzőtáborban, és onnan már egyenesen Grúziába, az Európa – bajnokságra utaztam”. Ott pedig Fanni kétszer szállt a ringbe. Első ellenfelével, egy fehérorosz versenyzővel szemben győzelmet aratott, majd a második meccsen maradt alul egy orosz ellenféllel szemben, aki végül az Európa bajnok lett, így Fanni az ötödik helyet szerezte meg.

A fiatal lány elárulta, elégedett az elért eredményével, nincs megállás egy percre sem, megy tovább és az a cél lebeg előtte, hogy egyszer kijusson az olimpiára is.

Nézd meg Fannival készült teljes riportunkat is Magyar Andor kollégánk felvételén!

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Fotók: Deák Fanni Facebook oldala/Berta Luca photography

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb