Sport

Újabb magyar dobogós esély a tokiói olimpián: Siklósi Gergely a legjobb négy párbajtőröző között van

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely 15-12-re legyőzte a címvédő dél-koreai Park Szang Jungot, ezzel bejutott a legjobb négy közé a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián.

A két vívó két éve, a budapesti vb-n a 32 között találkozott, akkor is Siklósi nyert, illetve tavaly, a heidenheimi világkupa döntőjében is ő örülhetett kettőjük asszója után.

TAKTIKÁSAN KÜZDÖTT ÉS GYŐZÖTT

“Lélektani előny volt a múltunk, amely nekem kedvez, és jól is éreztem magam a páston. Szerintem ő jobban félt tőlem, mint én tőle, ez volt a döntő az asszó utolsó harmadában. Az volt a tervem, hogy domináljak, menjek előre, és várjak arra, hogy kiugorjon és megtámadjon, illetve a másik lehetőség az volt, hogy én letámadom őt. Bejött a taktika” – mondta a rendkívül felszabadultnak, már-már lazának tűnő magyar sportoló.

Az elődöntős-döntős műsor magyar idő szerint 12 órától rajtol, a finálét pedig 14.15-kor rendezik. A BHSE 23 éves vívója először a világranglistán ötödik olasz Andrea Santarellivel csap össze.

1972-BEN VOLT UTOLJÁRA MAGYAR GYŐZTES

“Két éve őt is legyőztem a világbajnokságon, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni. Most egy új verseny, egy új sztori következik” – jelentette ki Siklósi, akinek szűk két órája van az elődöntőig. “Arra pont elég lesz ez az idő, hogy kipihenjem magam” – közölte.

Legutóbb, Rióban Imre Géza ezüstérmet szerzett a párbajtőrözők versenyében, magyar győztesig azonban egészen az 1972-es müncheni játékokig kell visszamenni, akkor Fenyvesi Csaba nyerte a fegyvernem egyéni versenyét.

MÁR VAN VÍVÁSBAN ARANYUNK, DE MINÉL TÖBB, ANNÁL JOBB

Borítókép: Zhang Hongxiang / Xinhua via AFP

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb