Kikapcs

Még nem tudni, mekkora is lesz valójában az augusztus 20-i szegedi rendezvénysorozat

Vasárnapi hír, hogy elmarad a Hungarkum Fesztivál. A miért kérdésre kiderült, az államalapítás ünnepére tervezett rendezvénysorozat építési munkálataival ütközne. Felkerestük a szervezőket, mit tudnak ezzel kapcsolatban mondani.

A Hungarikum Fesztivál szervezője már vasárnap nyilatkozott nekünk. Elekes Zoltántól, a rendezvény igazgatójától tudtuk meg, hogy azért döntöttek a program törlése mellett, mert a Szegedi Városkép és Piac Kft. (SZVP) által szervezett augusztus 20-i rendezvénysorozatot információi szerint olyan nagyra tervezik, hogy annak az építése összecsúszott volna a Hungarikum Fesztivállal.

NAGYNAK TERVEZIK, DE NEM TUDJÁK PONTOSAN MEKKORÁNAK

Mikor rákérdeztünk Rácz Attilánál, az SZVP ügyvezető igazgatójánál, hogy mit tud erről, egészen röviden és tömören válaszolt csak.

Az igazgató válaszából az derült ki, valójában még nem tudják mekkora is lesz a programjuk. Ígéretük szerint, amint rendelkeznek információkkal, kapunk tőlük tájékoztatást, de egyelőre nem tudják megmondani, hogy lesz-e tűzijáték, vagy hogy hány árussal számolnak. Így viszont nem értjük, mi alapján számolták ki, hogy mettől meddig tartanak az építési munkálatok.

MÉG A JÁRVÁNY IS KÖZBESZÓLHAT

Ahogyan Rácz Attila fogalmazott, a jelenleg hatályban lévő szabályozások szerint a rendezvényük tudomásuk szerint csak védettségi igazolvány lenne látogatható. Emiatt még azzal sem nagyon tudnak számolni, hogy mekkora embertömeg lesz náluk. Ami biztos, hogy az esemény kapcsán komoly készülődések vannak.

HUNGARIKUM FESZTIVÁLRA LEGKÖZELEBB 2022-BEN SZÁMÍTHATUNK

Elekes Zoltán nem tartja magát babonás embernek, de a 13-as számtól a fesztivál nevében már megszabadulna. Ugyanis a következő rendezvényük lenne a 13. ám azt tavaly sem és ahogyan az ábra mutatja idén sem tudták megrendezni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb