Sport

Megsérült, visszalép az olimpiától a szegedi Sárosi Laura

Vasárnapi mérkőzésén részleges Achilles-ín-szakadást szenvedett, ezért keddi találkozója előtt visszalépett a tokiói ötkarikás játékoktól a tollaslabda-klasszis Sárosi Laura. “Csalódott vagyok. Egy sérülés sosem jön jókor, de most végképp nem” – nyilatkozta a szomorú bejelentést követően a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE olimpikonja.

A Magyar Olimpiai Bizottság kedden hajnalban azt a tájékoztatást adta ki, hogy Sárosit a korábbi világelső thaiföldi Ratchanok Intanon elleni 2-0-s vereség során sérülése még nem akadályozta játék közben. Azt azonban már nem teszi lehetővé, hogy folytassa további szereplését a riói olimpikon, ezért a malajziai Soniia Cheah elleni magyar idő szerinti 7.00-kor vívandó mérkőzés előtt kénytelen visszalépni a további versenyzéstől.

A szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE sportolónője az MTI-nek elmondta: már a találkozó után bicegve érkezett vissza az olimpiai faluba, másnap reggelre pedig vérömleny keletkezett a sarkánál. A hétfői vizsgálatok kimutatták az Achilles alsó részén a részleges beszakadást, és bár az orvosi stáb mindent megtett, nem javasolták a pályára lépést.

“A bal lábammal lábujjhegyre sem tudok emelkedni, így nem tudnék ugrani sem, emiatt összeszorított foggal sem tudnék játszani” – hangsúlyozta Sárosi, aki kedden reggel kapta meg a végső diagnózist, amely miatt visszalépett.

“Csalódott vagyok. Egy sérülés sosem jön jókor, de most végképp nem. Ugyanakkor örülök, hogy egy meccset tudtam legalább játszani. Ebben az olimpiában az út volt, ami fontos volt, és azt élveztem. Ezt a sérülést majd később fogom tudni feldolgozni” – fejtette ki Sárosi, aki három-négy hét pihenő után kezdheti meg a gyógytornát.

Szintén ma hajnali hír, szintén nem örülünk neki: Krausz Gergely szoros csata végén elveszítette második csoportmérkőzését, így biztosan hármasa utolsó helyén zár a tokiói olimpián, melyen ezzel véget ért a magyar tollaslabdázók szereplése.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb