Mindenmás

Szeged 365 napi pakk: harmadfokú riasztás, 37 fok, lezárások a belvárosban

Kezeket fel, fázik még valaki a Szeged 365 virtuális családjából? Ha igen, itt a megoldás: rekkenő hőség vár ma Ránk, 37 fokos csúccsal. Ásványvíz, napszemüveg, naptej bekészít, indul a kedd reggel Magyarország legszebb városában!

TÉNYLEG NEM FOGUNK FÁZNI

Ha egy igazán rövid időjárás-jelentést szeretnél látni, nézd meg az alábbi részletet a James Cameron rendezte 1991-es Terminator 2 – ből. Sarah Connor apokaliptikus rémálma tökéletesen szemlélteti, milyen meleg lesz ma Szegeden (nyugi, nukleáris támadást nem jósolt Müller Cecília és az OMSZ):

Komolyra fordítva a szót, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve Müller Cecília országos tiszti főorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére péntek éjfélig. A ma reggeli riasztás szerint a hőség miatt az ország egész részében figyelmeztető előrejelzés van érvényben, ami Békés és Csanád-Csongrád megyékben a legmagasabb, hármas szintű.

Szóval, valamiben ismét mi, szegediek vagyunk a legjobbak:

…papírforma szerint nálunk lesz ma a legmelegebb.

Az OMSZ ma reggeli térképe, a szép piros rész mi vagyunk:

Az OMSZ kiadott egy másik riasztást is keddre, egyes szintű figyelmeztető előrejelzést van érvényben ki zivatarok miatt. Csak négy megyében nincs figyelmeztetés, naná, hogy köztük vagyunk.

FREDDIE MERCURY: “TAVASZI SAIL VÍZET ÁRASZT”

35 éve adta elő a közismert magyar népdalt tört angol kiejtéssel a Queen legendás énekese. 1986. július 27-én, kereken 35 éve Budapesten a Népstadionban 70 ezer néző előtt lépett fel a Queen együttes.

  • 246 éve született Brunszvik Teréz, az első magyarországi óvodák, a “Kisdedóvók” megalapítója.
  • 173 éve született Eötvös Loránd, világhírű magyar fizikus, geofizikus, a torziós inga feltalálója, miniszter.
  • 55 éves Deutsch, korábban Deutsch-Für Tamás magyar politikus.

LEZÁRÁS, LEVEL 500

Kösd fel a gatyát, mielőtt útnak indulsz. Mutatjuk az aktuális lezárásokat Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb