- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Meghalt négy beteg, 74 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, Szeged környékén kettőt

- Hirdetés -

Meghalt négy beteg és újabb 74 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 605 713 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 405 781-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Szegeden és környékén mindössze 2 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

- Hirdetés -

A kormányzati portálon azt írták: 809 362-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma 30 025, és 746 981 ember tekinthető gyógyultnak. Kórházban 70 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma pedig 32 356-ra csökkent. Hatósági házi karanténban 1475-en vannak, a mintavételek száma 6 316 629.

INDUL A HARMADIK OLTÁS

Az operatív törzs Európában elsőként augusztus 1-jétől lehetővé teszi a harmadik oltást mindenkinek. A harmadik oltás az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése miatt indokolt, az erről szóló eljárásrendet az egészségügyi szakmai szervezetek dolgozták ki. Elsősorban az időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, legyengült immunrendszerű betegeknek ajánlják a harmadik oltás felvételét – tették hozzá. Mint írják, az átoltottság növeléséért a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni a háziorvosok, orvostanhallgatók segítségével. Az oltás beadása megtörténhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős ember otthonában is. “A járvány ellen nem a bezárások és a korlátozások jelentenek megoldást, hanem az oltás” – hangsúlyozták.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb