- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Müller Cecília: Hétről hétre 20 százalékos emelkedés van, már 58 esetben azonosították a delta-variánst hazánkban

- Hirdetés -

Sajnos nem lehet kizárni, hogy ősszel megérkezik a koronavírus negyedik hulláma – fogalmazott az országos tisztifőorvos az RTL Klub reggeli műsorában. Müller Cecília kiemelte, hogy Magyarország jelenleg a béke szigete, de jól láthatók a tendenciák. 

“Nálunk is megjelent a delta indiai variáns, 58 esetben azonosítottuk – már a népegészségügyi központ laboratóriumában –, és sajnos a szennyvízeredményeinkben is azt látjuk, hogy a vírus örökítőanyagának a mennyisége növekvőben van. 

- Hirdetés -

20 SZÁZALÉKOS AZ EMELKEDÉS HÉTRŐL HÉTRE

Müller Cecília kifejtette, a fertőzöttek száma alacsony, de emelkedik, tehát azt látjuk, hogy hétről hétre egy 20 százalékos emelkedés van – fogalmazott. Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy nyáron mindenki utazgat, és aki védtelen, azaz nincs beoltva, veszélynek van kitéve. Müller Cecília beszélt a harmadik oltás felvételének lehetőségeiről is. Elmondta, hogy az oltakozó egészségi állapota dönti el, hogy esetleg javasolják-e a harmadik oltásnak a felvételét. Kiemelte, ha az első kettőtől eltérő technológiával készült oltóanyagot kap valaki, akkor a harmadik oltás magasabb immunválaszt vált ki, mintha ugyanazt az oltást kapná, amit korábban már megkapott kétszer. 

Müller Cecília hangsúlyozta: minden esetben az oltó orvos dönt. Beszélt arról is, hogy a második oltás után legkorábban négy hónappal lehet beadatni a harmadik adagot, de szerinte optimális hat hónapot várni. 

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb