Mindenmás

Napi pakk: kitart a kánikula Szegeden, ma van Garfield szülinapja

Meleg napok elé nézünk a Napfény Városában és ez alól a szerda sem lesz kivétel: az élénk, erős nyugati-délnyugati szélben 32 és 38 fok közé melegszik a levegő Szegeden. Ma van Bea asszony és Garfield szülinapja, és pontosan 107 évvel ezelőtt kezdődött el az I. világháború. Kortyolj bele egy nagyot a kávédba, meghoztuk a napi pakkot!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Szabolcs, Ada, Adelina, Adelinda, Adina, Adna, Alina, Bars, Barsz, Botond, Győző, Ince, Nauzika, Szatmár, Szeréna, Szerénke, Viktor

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 107 éve ezen a napon az Osztrák-Magyar Monarchia hadüzenetet küldött Szerbiának, ezzel elkezdődött az I. világháború.
  • 102 évvel ezelőtt született Bálint György, azaz Bálint Gazda magyar kertészmérnök, volt országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, az ország kertésze. Bálint György a tavalyi évben hunyt el:
  • 76 éve született Jim Davis amerikai képregényrajzoló, aki saját nagyapjáról mintázva megalkotta Garfieldet.
  • 47 éve megszületett Gáspárné Balla Beáta, “Bea asszony”, Gáspár Győző felesége.

KÁNIKULA ÉS HŐSÉG SZEGEDEN

Tovább tombol a nyár, szerdán is sok-sok napsütésre és kánikulára számíthatunk. Az élénk, erős nyugati-délnyugati szélben 32 és 38 fok közé melegszik a levegő és a hajnal sem hoz felfrissülést, 22-24 fokra számíthatunk Szegeden.

SZERDÁN IS MARAD A VÖRÖS KÓD

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését és az országos tisztifőorvos hőségriasztását figyelembe véve július 27. 8.00 órától július 29. 20.00 óráig kiadta a vörös kód figyelmeztetést. A speciális eljárásrend idején a hajléktalanellátásban az élet védelme az első.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb