Szegedi Arcok

Bekerült a Bujtor István Filmfesztiválra a meggyilkolt szegedi kutatók emlékére forgatott Varázslatos Etiópia

Nevezték, és bejutott a Bujtor István Filmfesztiválra a „Varázslatos Etiópia – Magyarok a napégette arcúak földjén” című 3 részes dokumentumfilm. A szegedi oktatók és kutatók művét augusztus 21-én, Balatonszemesen tekinthetik meg az érdeklődők – olvasható az egyetem honlapján.

„Varázslatos Etiópia – Magyarok a napégette arcúak földjén” címmel háromrészes ismeretterjesztő filmsorozatot készítettek a Szegedi Tudományegyetem oktatói és kutatói, amely elkalauzolja nézőit a magyar közönség számára szinte ismeretlen afrikai ország festői tájaira. A film – amely a 2012-ben terroristák által meggyilkolt szegedi kutatók, egyetemi oktatók, Fábián Tamás és Dr. Szabad Gábor emlékére készült – bemutatja Etiópia távoli, ám roppant sokszínű és változatos vidékét négyezer méter fölé magasodó hegycsúcsaival, ókori obeliszkjeivel és 900 éves, sziklába faragott templomaival.

AUGUSZTUS 21-ÉN LESZ LÁTHATÓ

“A filmet neveztük a Bujtor István Filmfesztiválra. Bekerült a versenyfilmek közé, a szervezők a fesztivál programjában bemutatásra kerülő dokumentum és ismeretterjesztő filmek közé is beválogatták” – tudta meg az egyetem Szilassi Pétertől, aki elmondta: augusztus 21-én, 14 órától tekinthetik meg az érdeklődők az útifilmet a fesztivál programjaként.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb