Mindenmás

Napi pakk: szombati kánikula hidegfronttal, koszorúzás, pancsolás és még térzene is lesz a Móra-parkban Szegeden

Hidegfronttal és rengeteg programmal robban be a hétvége Szegedre. Fázni mondjuk nem fogunk, hiszen hidegfront ide, vagy oda, megmarad a kánikula. Lesz itt még ma egyébként koszorúzás, pancsolós parti a Strandok Éjszakáján és egy kis térzene is a Móra-parkban. Kortyolj bele a kávédba egy nagyot, itt a napi pakk!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Oszkár, Adeodáta, Bató, Batu, Batus, Dea, Deodáta, Elen, Elena, Eleni, Elin, Fábió, Fábiusz, Fabríció, Fabrícius, Fabríciusz, Germán, Heléna, Hella, Ignác, Ignácia, Ila, Ilka, Illa, Ilon, Ilona, Ilonka, Ilus, Léna

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 172 éve valószínűsíthetőleg ezen a napon halt meg Petőfi Sándor költő, a Segesvári csatában.
  • 135 éve Bayreuthban a Wagner ünnepi játékok alatt meghalt Liszt Ferenc zeneszerző.
  • 86 éve Hódmezővásárhelyen megszületett Antal Imre, Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, újságíró, műsorvezető, riporter.
  • 56 éve megszületett Joanne Kathleen Rowling angol írónő, a Harry Potter regények szerzője.
  • 65 éve született Michael Biehn amerikai színész. Szerepelt az 1978-as Grease (Pomádé) című filmben, majd ismertségét olyan filmekben szerezte, mint a Terminátor, A bolygó neve: Halál, A mélység titka, Tombstone, vagy A szikla. Sorozatokban is játszik, például a Hil Street Blues című tévés sorozatban.
  • 59 éves lett Wesley Snipes amerikai színész, producer. (Penge, Pénzvonat).

HIDEGFRONTTAL VEGYÍTETT KÁNIKULA

Szombaton egy hullámzó hidegfront hatására a napos időszakok mellett már több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Nem sokat segít ez a szegedieken, ugyanis hidegfront ide, vagy oda, marad a kánikula. Szombaton hajnalban 21-23 fokot mérhetünk, míg napközben 26-37 fok lesz.

MARAD A HŐSÉGRIADÓ

Az országos tisztifőorvos augusztus 1-jén (vasárnap) 24:00 óráig meghosszabbítja a harmadfokú hőségriadót – írja a Katasztrófavédelem honlapján. Mint írják, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezért felhívja a lakosság és az országban tartózkodók figyelmét, hogy a tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, fáradékonyabbak lehetünk, ezért javasolt sokat pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a hosszan végzett sportolást, futást, kerékpározást. 

MEGKOSZORÚZZÁK BÁLINT SÁNDOR EMLÉKTÁBLÁJÁT SZEGEDEN

Július 31. és augusztus 1. között a szeged-alsóvárosi ferences plébánia Havas Boldogasszony búcsúját ünnepli. Az eseményhez kapcsolódva, a Szeged-Csanádi Egyházmegye szombatra Bálint Sándor emléknapot szervez a néprajztudós tiszteletére és emlékére.

EGY KIS PANCSOLÁS IS BEFIGYEL SZOMBATON: JÖN A STRANDOK ÉJSZAKÁJA

A több mint féléves kényszerpihenő után Magyarország strandjai mindent beleadnak, és természetesen ebből Szeged sem maradhat ki, ugyanis július 31-én szombaton az éjszakai fürdőzés szerelmeseit várják a Napfényfürdő Aquapolisban, mégpedig délután 17:00-től este 23:00-ig. A Strandok Éjszakája eseményhez csatlakozó 40 fürdő az ország minden régióját képviseli, így mi sem maradunk szombat esti pancsolós parti nélkül Szegeden.

KELLEMES DALLAMOK A MÓRA-PARKBAN

Szombat este 7-kor ismét nyüzsi lesz a belvárosban, ugyanis folytatódik a térzene a Móra-parkban, ahol ezúttal a Mórahalmi Fúvószenekar slágerei csendülnek majd fel. A szervező Szegedi Városkép és Piac eseménysorozata egyébként ezzel nem áll meg, a tervek szerint augusztusban is folytatódik: két hétvégén keresztül az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar kap majd helyet a Móra Ferenc Múzeum előtti téren.

SZABADTÉRI MOZIZÁS A PARTFÜRDŐN

A Belvárosi Mozi és az IH Rendezvényközpont szabadtéri, igazi csillagfényes filmes estéket szervez júliusban a Tisza-partra, természetesen mindezt teljesen ingyenesen. A mai repertoár: 21.00 – Kontroll.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb