Közélet

Napi összefoglaló: kijött a rendelet a kötelező oltásról, vasárnapig marad a hőségriadó

Meglepivel indult a péntek Szegeden: megjelent a kormányrendelet a kötelező oltásról és annak részleteiről. E mellett a hőségriadót is meghosszabbították az országban, szóval egyelőre nem menekülünk meg a kánikulától Szegeden. Márton Anita búcsúzott az olimpiától és hamarosan új elektromos meghajtású buszokkal bővülhet Szeged. Mutatjuk a nap legfontosabb történéseit, itt a napi összefoglaló!

FRISS KORMÁNYRENDELET: KÖTELEZŐ AZ OLTÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYISEKNEK

Csütörtök este megjelent a kormányrendelet a kötelező oltásról és annak részleteiről. Röviden, a még be nem oltott egészségügyi dolgozóknak legkésőbb szeptember 1-ig fel kell venniük a vakcinát, aki ezt megtagadja, azzal kötelező megszüntetni a jogviszonyt.

VASÁRNAPIG VELÜNK MARAD A HŐSÉGRIADÓ

Az országos tisztifőorvos augusztus 1-jén (vasárnap) 24:00 óráig meghosszabbítja a harmadfokú hőségriadót – írja a Katasztrófavédelem honlapján. Mint írják, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ezért felhívja a lakosság és az országban tartózkodók figyelmét, hogy a tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, fáradékonyabbak lehetünk, ezért javasolt sokat pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a hosszan végzett sportolást, futást, kerékpározást. 

MÁRTON ANITA BÚCSÚZOTT AZ OLIMPIÁTÓL

Márton Anita búcsúzott a női súlylökés selejtezőjében. Sajnos csak a 21. helyig jutott dobásával. A súlylökő nő harmadik próbálkozásában 17 méter alatt dobott és szabálytalan is volt a dobás. A legjobb dobása a 17.59 méteres, ezzel pedig nem jutott a döntőbe a magyar sportoló. A 21. helyen végzett.

ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ BUSZOKKAL BŐVÜL SZEGED

Megszületett a döntés a Zöld busz program első, elektromos meghajtású buszok beszerzésére és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítésére benyújtott pályázatairól, így hamarosan az eddigi legnagyobb elektromos autóbusz-beszerzés valósulhat meg Magyarországon – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

TEHETSÉGGONDOZÓ KÖZPONTOT HOZ LÉTRE AZ MCC SZEGEDEN

Az egykori Bartók Béla Művelődési Ház épületének felújításával regionális tehetséggondozó központot alakít ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Szegeden – jelentette be Orbán Balázs kuratóriumi elnök pénteken.

35 MILLÁS FERRARI AKADT FENT A HATÁRON

Ferrari F149 California. A Ferrari első, kemény tetős kabriója, melyet a cég Maranellói gyárában gyártottak, 310 km/órás maximális sebességgel, 3.9 másodperces 0-100 sprinttel és 190.000 eurós, azaz 60 millió forintos listaáral. Egy ilyen gyöngyszemet foglaltak le Csanádpalotán, a spanyol hatóságok körözték.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb