Kikapcs

Az idei évben nem, de jövőre lesz Sziget Fesztivál: a dátum megvan és már javában tárgyalnak a zenekarokkal

Két év várakozás után a szervezők már biztosak abban, hogy jövőre lesz Sziget. Olyannyira, hogy a dátumot is közzétették: 2022-ben augusztus 10-15 között várja látogatóit a Szabadság Szigete.

“Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést”– mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. A Sziget Fesztivál vezetői még májusban döntöttek úgy, hogy a járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt 2020-hoz hasonlóan idén sem lesz Sziget. A szervezők az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások körüli bizonytalanságok miatt határoztak úgy, hogy inkább a jövő évi Szigetre készülnek.

MEGVISELTE A SZERVEZŐKET A KÉT FESZTIVÁLMENTES ÉV

Kádár Tamás akkor elmondta, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a rendezvényekhez kapcsolódó cégek és dolgozók életét nagyon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét – a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig – szinte ellehetetlenítette. Az ország két másik nagy könnyűzenei rendezvényét, a soproni Telekom VOLT-ot és a zamárdi Balaton Soundot sem rendezték meg idén, ezek szervezői már március közepén bejelentették ezt.

SZEGED NEM MARAD FESZTIVÁL NÉLKÜL

Sziget nem, de SZIN lesz idén, méghozzá nem is akármilyen. A hazai zenekarok legnagyobb találkozója lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napok. A szervezők eddig mintegy 100 magyar zenekart és előadót jelentettek be, de még van a tarsolyban. A SZIN idén egy napot még rá is húz, az így ötnapos buli augusztus 25-29 között lesz, a szegedi Partfürdőn.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb