KikapcsSport

MMA edzőtáborban jártunk Szegeden – meg is ütögettek minket (videóval)

Augusztus elsejétől ötödikéig az újszegedi Partfürdő a kevert harcművészeteknek ad otthon. Box, Grappling, Ju Jitsu, Muay Thai, birkózás, és MMA is terítéken van a táborban a héten. Az edzőkkel és egy Európa Bajnok harmadik helyezett bokszolóval beszélgettünk.

Izzadni lehet a nyári forróságban, hétfő délután erre talán még az is picit rátett, hogy a hétvégi esőzés után párásabb maradt a levegő. Nehéz súlyként telepszik az emberre a hőség. A partfürdő kapujától nem messze, a fák árnyékában hűsölnek az emberek, hideg italokat kortyolgatnak, a gyerekek a medencében pancsolnak. Pár méterrel arrébb, egy üres medence felől hangos és határozott hang csapja meg az ember fülét. „Futás van, gyorsíts be!” Keménykötésű arcok melegítenek a leeresztett medencében. Küzdeni fognak.

ŐK AZOK, AKIKBE NEM ÉRDEMES BELEKÖTNI

Ez nem egy akciófilm kezdetének a leírása volt, de valóban kemények a srácok és csajok, akik az MMA edzőtáborban töltik augusztus első hetét. A tábor és a klub szervezői fontosnak tartják, hogy a testedzés mellett a komoly szellemi felkészítést, erkölcsi és világnézeti normáikat is beépítsék az edzésekbe. Így a fiatalok nem csupán harcmodort tanulnak el, hanem azt is, hogy a hétköznapi életben hogyan kell viselkedniük. Így nem ők azok, akik elkezdenének egy bunyót, de ha arra kerülne sor, ők lesznek azok, akik be tudják azt fejezni.

Az edzésükön készített felvételeken is tanúbizonyságot tesznek erről. Plusz poénja, még a felvételeknek, hogy kíváncsiságból én magam is kesztyűt húztam. Szerencsémre ad-hoc edzőtársam, a klub vezetője, Lehocky Csaba erejének és tudásának tizedét se adta bele a bemutatóba, ahol inkább csak szenvedő partner voltam.

A JÓSZÍVŰ MMA-SOK

A Szegedi Küzdősport Klub és Sárközi MMA team szervezésében két intézmény sérült fiataljait is vendégül látták a táborban. A Makray Fogyatékkal Élő Gyerekek Nappali Intézményének és a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézménye vett így részt közös box edzésen Sárközi Róberttel és Lehoczky Csabával, illetve Antoni Dusánnal.

A fiatalok hatalmas lelkesedéssel és örömmel fogadták az edzők instrukcióit és boldogan csinálták a feladatokat. Az edzés után pizzázás és sétahajókázás várta a gyerekeket. Örömmel telve és életre szóló élményekkel teli tértek vissza a fiatalok az intézményekbe.

Videó: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb